Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kom ik af van mijn vreselijke verkoudheid?

Mijn linkerneusgat irriteert om de 5 minuten, soms iets langer en gister hield het zelfs niet op. Daardoor begint mijn linkeroog te tranen en die is nu ontzettend opgezwollen. Mijn hoofd doet ook pijn, zelfs na 2 paracetamol om de pijn te verminderen. Ook heb ik net als gister erg veel pijn in mijn oren, ook door het snuiten (ik heb sowieso al gevoelige oren). En gister had ik ook last van spierpijn en misselijkheid en dat wil ik graag vandaag voorkomen. Andere verschijnselen die ik nu nog heb is dat ik erg dorstig ben en een soort van jeukende uitslag heb op mijn hoofdhuid.

De irritatie in mijn neus belemmerd mij in het dagelijks leven. Wat ik veel lees is dat mensen een "loopneus" hebben, maar dat heb ik niet echt. Wel een verstopte neus, wanneer ik dan probeer te ademen door m'n neus komt die vervelende irritatie weer en tranende ogen. Dan moet ik snuiten anders verdwijnt de irritatie niet, of een andere remedie is mijn linkerneusgat volledig af te sluiten zodat het niet kan irriteren. Vandaar dat ik het snuiten niet echt kan minderen zodat mijn hoofdpijn/oorpijn ook minder wordt.

Vreemd is dat ik mijn linkerneusgat vaak wel vrij kan krijgen door een zoutoplossing of te stomen. Maar mijn rechter neusgat blijft maar dicht zitten. Ik durf nu ook niet meer te ademen door mijn neus, dat vermindert de irritatie.

Wat kan ik hier aan doen? Mijn verkoudheden zijn sowieso al erg, maar nu wordt ik er echt knettergek van.

Weet jij het antwoord?

/2500

De symptomen die worden omschreven lijken verdacht veel op een allergie. Ik zou de dokter raadplegen, vooral als het al een tijdje gaande is. Toegevoegd na 1 minuut: Misschien nieuw tapijt of huisdier? Stof kan ook een oorzaak zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100