Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Heb ik een bloedziekte?

Ik begin soms uit het niets te bloeden. Deze week al 2 keer en als het bloeden stopt is er geen of bijna geen wond te zien. Het feit is dat ik me geen reden kan bedenken waarom ik aan het bloeden ben. Ik heb me nergens aan gesneden of gestoten en toch begin ik te bloeden. Dit gebeurt vaak op mijn armen, handen, benen en voeten. Is dit een ziekte? Zo ja, wat kan ik er aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Duidelijk een vraag voor de dokter. Hier kun je wel al kijken naar je bloedingsscore. Dit testje is ontwikkeld als instrument om de bloedingsneiging van patiënten met type 1 ziekte van Von Willebrand te kwantificeren maar de score wordt inmiddels ook gebruikt bij patiënten die geanalyseerd worden vanwege een verhoogde bloedingsneiging, en bij wie nog geen diagnose is gesteld. Er wordt wel gesteld dat een score onder de 3 normaal is, maar een score van 3 of meer kan ook nog normaal zijn. Toegevoegd na 3 minuten: Vergt voor een niet-medicus wel enig googelen op definities.

Bronnen:
http://www.hematologiegroningen.nl/protoco...

Ga met dergelijke klachten DIRECT naar de huisarts in plaats van zelf doctortje te spelen met behulp van internet. Een bloedend wondje krijgen zie je, maar voor het zelfde geld krijg je dergelijke bloedingen inwendig op een wat gevaarlijker plaats.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100