Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

weet iemand een goede bescherming voor mijn ogen die niet goed sluiten kunnen en uitdrogen in de nacht?

te slappe spieren door spierziekte, doe goed oogzalf er in en overdag druppelen, heb bijna iedere dag ontstoken oog, dan links, dan rechts of allebei

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb iemand gekend die d'r ogen gewoon dichtplakte met tape 's nachts. Die had ook een spierziekte, geloof ik, of in elk geval een of ander neurologisch probleem wat zich bij haar o.a. uitte door het openblijven van de ogen 's nachts. Je moet wel echt goede huidvriendelijke tape vinden als je dit wilt uitproberen, want zeker de huid bij je oogleden is erg teer. Bij operaties onder narcose tapen ze ook de ogen vaak dicht, dus waarom zou je dat zelf niet kunnen doen? Als ooggel (werkt vaak langer dan oogdruppels) en andere maatregelen niet werken, lijkt het mij het proberen waard.

Misschien heb je iets aan een slaapmasker. http://www.deweegschaal.nl/mattisson/earth-slaapmasker-shut-eye-1-s?utm_source=google-shopping&utm_medium=Affiliate&utm_campaign=Google-shopping&gclid=CIaL9LuukbgCFe7JtAodmUsAGw

Je kunt dit voorleggen aan je behandelend arts, deze kan je ooglidreiniging, om je ogen te beschermen tegen bacteriën en antibiotica voorschrijven, zodat de klachten zich enigszins beperken. Maar ook goede oogdruppels voor overdag (als die van jou al niet voldoende werken).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100