Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat moeten suikerziekte personen dagelijks opletten?

Mogen ze werken in horeca ofzo,en mogen ze elke dag achter wok te staan werken,zoals loempia bakken en eten voorbereiding en koken?

En eten welke voeding kunnen ze beter dagelijks innemen?

Weet iemand hierover, wat zijn goed voor en slecht voor suiker patiënt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Diabetespatiënten mogen gewoon al het werk doen in de horeca maar met onregelmatige diensten zullen ze goed moeten opletten, vaker moeten controleren etc maar het kan gewoon allemaal. Gewone gezonde voeding is goed voor ons allemaal en zeker voor diabeten. Ze leren alles over voeding van een diëtist en leren ook hoe ze hun voeding kunnen aanpassen bij wisseldiensten en nachtdiensten etc. Verdiep je eerst algemeen in voeding en diabetes via de tweede bron, in de eerste staat veel over werk en diabetes.

Bronnen:
http://www.diabetes-dieet.info/
http://www.dvn.nl/files/site/40959h_dvn_di...

Je vragen die je stelt zijn heel persoonspecifiek zullen zijn. Want zo heb je verschillende soorten diabetes (type 1 en type 2) met elk zijn eigen behandeling (wel spuiten, niet spuiten ed). Daarnaast verschilt het van persoon tot persoon hoe je ermee om moet gaan. De een heeft er meer 'last' van in het dagelijks leven dan de ander. Maar concreet: Ja, ze mogen gewoon in de horeca werken, mits ze natuurlijk rekening houden met het feit dat ze diabetes hebben. Er zijn wel beroepen waar je niet mag werken met diabetes, omdat je dan een gevaar voor jezelf of andere kunt zijn. Dit zijn voornamelijk gevaarlijke beroepen. Iemand met diabetes moet eigenlijk hetzelfde dieet volgen als de rest, matig en gevarieerd, niet te veel verzadigde vetten en niet te veel calorieen. Voor meer informatie zie de links of als het over jezelf gaat, informeer bij je arts en als het over een ander gaat, vraag het diegene.

Bronnen:
http://www.diabetesfonds.nl/faq/eten-met-diabetes
http://www.dvn.nl/voor-u/dvn-werkt-voor-u

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100