Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan het kwaad dat mijn lichaam te weinig neutrofielen heeft?

Mijn neutrofielen minderen bij de laatste 2 bloedafname's. Normaal moet het tussen de 2000 en 7600 zijn en ik heb 1550. Ook staat mijn cortisol extreem hoog maar de dokter zegt dat ik mij geen zorgen hoef te maken.
Ik ben van plan om naar een andere dokter te gaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Te weinig neutrofielen kan leiden tot een verminderde weerstand, met name voor bacteriële infecties. Aangezien je met een waarde van 1550 nog geen 25% minder hebt dan de ondergrenswaarde van 2000, lijkt mij dat niet direct zorgwekkend. Het hoge cortisolniveau kan er op wijzen dat je een ontsteking hebt of hebt gehad. Heb je aanwijzingen dat dat zou kunnen kloppen? De combinatie van deze gegevens kan een vrij normaal beeld zijn van een lichaam dat in strijd is of in strijd is geweest met een ziekteverwekker. De keuze voor een huisarts is natuurlijk aan jou, maar ik zou in eerste instantie eens doorvragen wat je arts er precies van denkt en hoe hij denkt de oorzaak te vinden en/ of jou weer in betere conditie denkt te krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100