Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hebben ze in zuidelijke landen ook legionella bacterie?

Ik vraag mij af nu ik in Griekenland ben, of ze hier ook legionella hebben? Overal staan zonnepanelen op het dak voor de warmwater voorziening. Het water uit de douches is niet altijd heet, dus volgens mij een ideale omgeving.. Of heb ik het mis? Zit er teveel chloor hier in het water?

Weet jij het antwoord?

/2500

Legionella hebben ze in Frankrijk ontdekt. Het komt uit leidingen die lang niet gebruikt zijn en het water vernevelen. Zoals een douche. Als je de douche open zet en je houd de straal 1 minuut laag bij de vloer zal het weg zijn. Ja in griekenland kan het ook aanwezig zijn.

Het antwoord is (helaas) een volmondig "ja". Legionella wordt zelfs vaker aangetroffen in Zuid-Europese landen in allerlei 'geschikte' plaatsen zoals ventilatieschachten, airco systemen, douches, sauna's en dergelijk, dan in Noord-Europese landen. De reden ligt niet zo zeer aan gebrekkige hygiëne, slecht onderhoud of het al dan niet chloreren van water, maar eerder aan het feit dat in warmere landen veel meer van deze systemen aanwezig zijn dan in de koude, noordelijke landen. Hierover is er veel literatuur te vinden, maar ik verwijs je, mocht je interesse hierin hebben, naar het advies van de gezondheidsraad, waarin zo'n beetje "alles" staat.

Bronnen:
http://www.gezondheidsraad.nl/sites/defaul...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100