Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat verschilt pseudokroep van epiglottitis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Epiglottitis is een ontsteking van de epiglottis. Pseudokroep is een ontsteking van de bovenste luchtwegen. Epiglottitis wordt meestal door een bacterie veroorzaakt. Pseudokroep is altijd het gevolg van een virus. Epiglottitis is een levensbedreigende aandoening waarbij direct ingrijpen noodzakelijk is. Bij pseudokroep is het meestal een kwestie van uitzieken.

Het was voor mij even slikken toen ik dat woord epiglottitis zag staan, want hier is namelijk mijn dochtertje van 3,5 aan overleden. Omdat ze niet de goede behandeling kreeg, en de verkeerde diagnose. Ze had gered kunnen worden als er beter geluisterd werd naar mij, naar de klachten. Ja achteraf had de arts spijt, dat hij niet was gekomen. Ja daar heb ik niks aan, daar krijg ik mijn dochtertje niet mee terug. Zij was verder zo gezond als een vis. Als dit je overkomt en je weet de diagnose, kan ik als tip geven, ga direct naar het ziekenhuis, dan is de kans groot dat ze iets kunnen doen, maar maak wel haast dan. Sterkte voor velen, die deze ziekte ook kennen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100