Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat te doen bij astma met de piepjestest?

Ik zit nu in de tweede klas en heb vorig jaar voor het eerst de piepjestest moeten doen. Dit jaar deed ik niet mee vanwege een knieblessure. Elke keer zie ik er ontzettend tegen op. Ik heb vanaf mijn geboorte namelijk astma en in de brugklas haalde ik iets van een 5 of 5.5 en kreeg daarna een astma-aanval.. Dit wil ik niet nog een keer! Wat kan ik hier tegen doen?? Ik heb mn medicijnen wel van tevoren ingenomen.. Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt niets 'tegen' doen. Van te voren een 'pufje' nemen en kijken hoe ver je komt is heel verstandig. Let daarbij wel op dat je het niet zo ver laat komen en erken op tijd de signalen. Van te voren even aan je gymleraar dat je last hebt van astma dus dat je niet weet hoe lang je t vol houdt. Briefje van de dokter krijg je tegenwoordig nauwelijks meer. Zet 'm op! Succes

Overleggen met je gymdocent, als je teveel last krijgt tijdens het lopen of door het astma heel slecht presteert, zal je docent ook begrijpen dat het niet verstandig is om te lopen. Toegevoegd na 3 minuten: Evt. kan hij dan voorstellen de test in een andere vorm apart met jou te doen, of de test te laten vervallen.

Wat ik heb gedaan destijds is een briefje vragen van de huisarts, waarin staat dat ik astma heb en wat de gevolgen kunnen zijn bij dit soort testen. Ik kon bijvoorbeeld ook niet lang hardlopen. Mijn gymdocent geloofde me niet (aanstellerij....), totdat ik tijdens hardlopen neerknalde met een heftige aanval. Na het briefje geloofde ze me opeens wel en mocht ik meedoen zolang ik dat zelf goed achtte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100