Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Weet iemand wat deze schilferige huid op mijn handen kan zijn? 3 verschillende dokters gezien en niemand weet het.

Deze rare ziekte komt elk jaar een paar keer terug, dan blijft het een maand, en dan gaat het weer weg. Ik ben nergens allergisch voor. Op mijn voeten heb ik dit niet. Sorry voor de onscherpe foto's maar het is goed te zien. En het gekke is, Het is alleen op mijn handen, geen centimeter buiten mijn handen. Ik heb het al heel lang.

De dokters weten het niet, dus ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen.


SH

Toegevoegd na 4 minuten:
de fotos komen eraan, ik moet ze eerst verkleinen, Excuses!

Toegevoegd na 20 minuten:
De foto staat er maar is onscherp, klik hem aan dan zie je het beter.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb hetzelfde. Bij mij komt het van bepaalde soorten geparfumeerde zeep. Alleen als ik goedkope zeep gebruik (bijv. Cadum of Palmolive) heb ik geen problemen.

Ik ben geen dokter, maar misschien vervellen jouw handen gewoon heel vaak? Ik heb dit ook 2x per jaar, en mijn handen vervellen dan gewoon. Goed insmeren met nivea of goede handcreme. Misschien zijn je handen op bepaalde jaargetijden van het jaar gewoon erg droog door het weer.

Hoe vaak per dag was je je handen, en heb je al eens geprobeerd dat te verminderen of in elk geval zeepvrije 'zeep' te gebruiken ? Dit ziet er uit als extreme uitdroging. Ik had het zelf toen mijn kinderen in de couveuse lagen en je tig keer per dag je handen heel goed moest wassen ; de vellen hingen er tot de ellebogen af. Ik heb toen speciaal spul gekregen dat niet zo uitdroogde, want met al die wonden kon ik natuurlijk OOK de couveuse niet in. En het begon met kleine schilferige plekjes in de handpalmen precies zoals jij op de foto -zij het wat onduidelijk - lijkt te laten zien. (Ik spreek hier wel over tien , vijftien keer per dag lang en goed wassen en tussendoor steeds insmeren met ontsmettende alcohol he ; echt heel extreme uitdroging dus. Zo erg zal het bij jou hoop ik niet zijn / worden. )

mogelijk zit je veel in het water met je handen. het ziet eruit als extreem droge handen al voel je dat zelf niet. je handen goed verzorgen met handcreme voor droge handen komt het weer goed.

door vaak je handen te wassen haal je het natuurlijke vetgehalte weg.....dus gewoon babyzeep gebruiken...en een paar maal in de nacht babyzalf . billetjescreme of vaseline goed dik op je handen smeren...handschoenen aan.en weg gaat het.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100