Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Vanaf hoeveel graden heb je koorts?

Vanaf welke temperatuur heb je verhoging en vanaf welke temperatuur ongeveer heet dit koorts?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koorts is een verhoging van de lichaamstemperatuur. Normaal is onze lichaamstemperatuur rond de 37°C. Per persoon kan hier enig verschil in zitten. We spreken van verhoging (ook wel subfebriele koorts genoemd) wanneer de temperatuur boven de 37.5°C is maar niet hoger dan 38.°C . Als de temperatuur boven de 38.°C is. spreken we van koorts. Koorts kan oplopen tot 41,7°C. Koorts is geen ziekte, maar een natuurlijke reactie van het lichaam op een onderliggende infectie of ziekte. Het afweersysteem in het lichaam kan een infectie beter bestrijden bij een hoge temperatuur. Koorts kan dus bevorderlijk zijn voor de genezing.

Bronnen:
http://www.medicinfo.nl/%7B316bc015-2b98-4...

''Bij een lichaamstemperatuursstijging tot 37,9 °C spreekt men over subfebriele temperatuur of verhoging, daarboven (38,0 of hoger) van koorts.'' Toegevoegd na 1 minuut: De stijging wordt gemeten vanaf 37 graden Celcius, de gemiddelde lichaamstemperatuur

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100