Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is HPU ook buiten Nederland en België bekend?

HPU is uitermate omstreden. De wetenschap erkent HPU niet als bestaande ziekte, en zelfs in de alternatieve wereld worden grote vraagtekens gezet bij het bestaan van HPU.

Maar, los van deze controverse: is HPU (Hemopyrrollactamurie) überhaupt *bekend* in andere landen, al dan niet onder een andere naam?
Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Hemopyrrollactamurie voor een kort overzicht van HPU.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is met een vergrootglaasje te zoeken, maar er zijn inderdaad referenties naar deze nieuwe (veronderstelde) aandoening / ziekte / syndroom te vinden op buitenlandse sites, vaak onder de naam Pyrroluria of helemaal los Hemo Pyrrol Lactam Uria. Ook daar echter gaat het om een enkele kwakzalver-site of een serieuze site die het als hypothese, modeziekte of kwakzalverij noemt. Voor zover het de grens al over is, is het ook daar vooral besmettelijk in het 'mysterieuze vrouwenziekten- circuit'. Zelf neig ik er ook nogal skeptisch over te zijn, maar anderzijds wordt 99,9 % van het medische onderzoek nog steeds vrijwel alleen maar gedaan onder mannen, en is er voor dergelijke mogelijk complexe aandoeningen erg weinig onderzoeksruimte. De voorlopige resultaten echter die altijd lijken te wijzen op een eer sterke psychische factor alsook de brede wens moeilijke problemen makkelijk op te lossen, maken het echter niet direct tot een heel serieus studie-object dat veel prioriteit zou moeten krijgen. Het lijkt meer weer een opvolger van CVS, fibromyalgie, koolhydraten-allergie en meer van dat fraais. Als daar het zwaartepunt van medisch naar psychisch verschuift, lijkt men steeds wel weer een nieuwe 'ziekte' te moeten ontdekken. Wie weet vinden we hem ooit..... Toegevoegd na 2 minuten: In Duitsland is het 'bekend' als Kryptopyrrolurie - de vergeten stofwisselingsziekte. Maar ook op weinig 'serieuze' sites.

In de medische literatuur is deze aandoening niet te vinden. Onder alternatieve geneeswijzien met een holistische benadering wel. Een urinetest kost 32 dollar, tja

Bronnen:
http://www.healthyawareness.com/articles/a...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100