Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan je doen om oorontsteking tegen te gaan als je merkt dat het eraan zit te komen?

Heb nu een beginnende oorontsteking maar wil niet tijdens de carnaval last hebben. Wat kan ik nu nog doen om deze beginnende oorontsteking tegen te gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Neusspray gebruiken

Er is aangetoond dat het kauwen van kauwgom met xylitol de groei van bacteriën vermindert die oorontsteking veroorzaken. Met kauwgom én de oordruppels uit antwoord 1 kom je het carnaval hopelijk door zonder oorpijn. Veel plezier. Toegevoegd na 3 minuten: Ik bedoel dus neusspray ipv oordruppels. (genoemd in antwoord 1) Geen oordruppels want die mag je niet altijd gebruiken.

Bronnen:
http://www.dagversmenu.nl/2011/11/21/kauwg...

Naar de huisarts en je antibiotica laten voorschrijven ben je er met de carnaval misschien al een stuk vanaf.

Zelf heb ik het nog nooit geprobeerd, maar van horen zeggen; Stukje ui in een gaasje en dan ik je oor doen, de pijn schijnt daar mee uit het oor te trekken.of.. een beetje slaolie lauwmaken...en een paar druppels in je oor doen. Maar langs de huisarts is een beter plan. Fijne carnaval !!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100