Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom is het zo dat Prader-Willi patiënten, ondanks dat ze aan een dieet zitten, vaak toch nog overgewicht hebben?

Ik ken veel mensen met het syndroom van Prader-Willi. Zij volgen een dieet. Maar vaak hebben ze toch nog (ernstig) overgewicht. Hoe kan dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je inderdaad veel mensen kent met dit syndroom had je je er ook zelf wat in kunnen verdiepen. Op http://www.praderwillisyndroom.nl/het-prader-willi-syndroom/wat-is-pws.html vond ik dat het een combinatie is van een vrijwel onverzadigbare eetlust en dat de normale hoeveelheid voedsel per dag voor hen teveel is. De energiebehoefte van hun lichaam ligt ongeveer 30 procent beneden het gemiddelde. Daarbij zijn ze minder beweeglijk en als kind halen ze alle lichamelijke mijlpalen later (later zitten, later lopen). Zonder een vroege diagnose worden deze kinderen daarom heel snel veel te dik. Daarbij komt nog eens de verstandelijke beperking (moeilijker aan dieet houden waarschijnlijk) en alles bij elkaar maakt het dus heel lastig om van het overgewicht af te komen als ze dat als kind al hebben ontwikkeld of gewoon niet teveel aan te komen. Per jaar komen er overigens maar 10 kinderen bij met dit syndroom dus waar kom je ze allemaal eigenlijk tegen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100