Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe heet deze afwijking/ziekte?

Ik heb het gezien in een aflevering van het programma Weird or what op Discovery Channel.

Het ging om een vrouw die een DNA test deed, en toen bleek dat ze 0% overeenkomst met haar 4 kinderen had.
Uit onderzoek bleek toen dat ze een hele zeldzame afwijking had die ongeveer inhield dat de moeder een tweeeiig tweelingbroertje/zusje zou hebben gehad, maar dat de 2 aparte eitjes in elkaar zijn gegaan, waardoor de moeder 2 soorten DNA heeft gekregen. Haar eigen DNA en dat van haar ongeboren tweelingbroertje/zusje. Het DNA in haar kinderen was dus dat DNA van haar tweelingbroertje/zusje en niet dat van haarzelf en daardoor was er geen overeenkomst in de DNA test gevonden.

Hoop dat het een beetje duidelijk is ;)
Weet iemand hoe deze afwijking heet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die vrouw is waarschijnlijk een chimera. Toegevoegd na 2 minuten: Inderdaad zeer zeldzaam, maar zelfs wiki kent 't fenomeen, zie ik ;-) http://en.wikipedia.org/wiki/Chimera_(genetics) Toegevoegd na 4 minuten: Daarmee heb je inderdaad twee soorten DNA, en als ze net op de verkeerde plek testen, kan het lijken alsof je DNA niet overeenkomt met wie je eigenlijk bent, of kan er sprake zijn van een genetische afwijking die zich helemaal niet laat zien zoals normaal is voor die aandoening.

Hoi, Chimaera heet deze afwijking.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100