Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

waarom mogen diabetici niet parachute springen of dergelijke acties uitvoeren? Wat kan er met een diabeet gebeuren op zo een moment?

Ook bepaalde kermisattracties schijnen niet goed te zijn voor diabetici.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Suikerziekte kent twee soorten gevolgen op lange termijn. Beide soorten ontwikkelen zich langzaam en kennen nauwelijks vroege symptomen. De ene soort betreft de bloedvaten. Door schade aan de grote bloedvaten loopt de diabeet een grotere kans op beroerte, hartaanval en versterf (gangreen) aan de voeten. Schade op lange termijn aan kleine bloedvaten kan tot uiting komen als een aandoening van ogen, nieren en zenuwen. De andere soort, beschadiging van het zenuwstelsel (diabetische neuropathie) is mogelijk ook een gevolg van langdurig verhoogde glucoseconcentratie in het bloed.

Bronnen:
http://www.menselijk-lichaam.com/suikerziekte/

Doordat je gespannen bent maakt je lichaam dopamine en adrenaline aan. In Jip-en-Janneke taal houdt dat in dat je lichaam harder gaat werken. Je lichaam krijgt hierdoor niet de kans om glucose (bloedsuiker) geleidelijk op te nemen en dus blijft er meer glucose in je bloed zitten. Hierdoor stijgt je glucosegehalte en dus bestaat de kans dat je een te hoog suikergehalte (hyperglykemie) in je bloed krijgt. Door een hyperglykemie loop je het risicio op (bijvoorbeeld) een coma.

ik ben nu sinds anderhalf jaar diabeet en ben gek van parachute springen, ik ga volgend jaar beginnen met de opleiding daarvoor omdat ik dit jaar weinig tijd heb gehad. Omdat ik pas net diabeet ben heb ik dat nagevraagd of ik mocht springen en toen zeiden ze: dat parachute springen gewoon mogelijk is zolang ik maar goed op mijn bloedsuiker let voordat ik zou gaan springen en eventueel dextro ga nemen zodat mijn suiker stijgt want dat gaat toch wel naar beneden door de ontzettende adrenaline kick die je krijgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100