Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Leeft kanker door als je dood bent?

Op het moment dat iemand gestorven is aan de gevolgen van kanker en begraven wordt, is de kanker dan ook dood, of leven de cellen voort?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Ziekten
10K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Alle lichaamseigencellen gaan dood. Er komen tijdelijk wel bacteeriën etc. voor in de plaats. Ja. De kanker sterft ook meteen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Kanker is in werkelijkheid een zwakke, verwarde en misvormde cel, die beschadigd is geraakt en waarvan de programmering ontregeld is.

Omdat je hart stopt met kloppen, dus je lichaam stopt ermee, krijgt de kankercellen geen 'voedsel' meer (en het heeft geen doel) en dus sterft die uiteindelijk af.

Net als de andere cellen in je lichaam.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Je kunt kunstmatig wel kankercellen in leven houden, voor onderzoek bijvoorbeeld. Je kunt zelfs kankercellen laten groeien. Zodat ook andere onderzoekers, bijvoorbeeld bij geneesmiddelenontwikkeling, steeds gebruik kunnen maken van een bepaald soort kankercel van een bepaald weefsel. Er zijn heel veel verschillende kankercellen ook in dezelfde weefsels (bijv. er zijn verschillende soorten longkanker).

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding