Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is longkanker besmettelijk?

Is longkanker besmettelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

nee dat is het niet. Het is een mutatie van het genetisch materiaal wat dit veroorzaakt. Dit sppringt niet over. Toegevoegd na 7 minuten: Ik zie hieronder antwoorden die suggereren dat het een domme vraag is. Dat is het niet. Er zijn vormen van kanker die veroorzaakt worden door virus infectes. Bv leverkanker kan dit als oorzaak hebben. En aangezien virussen wel overdraagbaar kunnen zijn.. Bij longkanker is dit echter niet zo, voor zover bekend.

nee kanker en dus ook longkanker is niet besmettelijk

Hoe kóm je nou op zo'n vraag. Geen enkele soort kanker is besmettelijk! De aanleg om het te krijgen kan eventueel wel van je (voor)ouders geerfd worden, maar verder kan het met geen mogelijkheid van de ene op de andere mens overgaan! Toegevoegd na 39 minuten: Ter verduidelijking: De gedachte dat je iemand met longkanker zou gaan mijden omdat je denkt dat het besmettelijk is deed mij zo reageren. Het gebeurt helaas maar al te vaak dat ernstig zieke mensen in de steek worden gelaten, laat dat alsjeblieft niet zijn door misvattingen!

Nee, longkanker is niet besmettelijk, misschien ben je ind e war met tb dat wel besmettelijk kan zijn

Het is niet besmettelijk, maar de aanleg er voor, kan wel worden door gegeven.

Nee, longkanker is niet besmettelijk en ook niet erfelijk. Wel zijn er bepaalde erfelijke factoren die er voor zorgen dat sommige personen meer kans maken op het ontwikkelen van longkanker dan anderen. Zo weten we dat rokers waarvan een rechtstreeks familielid een voorgeschiedenis van (long-)kanker heeft, 30 maal meer kans hebben op het ontwikkelen van een longkanker. Maar het is niet besmettelijk. Je hoeft dus niet bang te zijn dat iemand met longkanker de ziekte kan overdragen.

Bronnen:
http://www.ua.ac.be/main.aspx?c=*PNEUMO&n=42501

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100