Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb buikpijn, ik zie allemaal vlekjes, voel allemaal tintelingen in me hoofd en ik heb het gevoel dat ik flauw ga vallen wat kan dit zijn?

Het is nog wel een waslijst aan problemen, maar wat kan dit zijn? En moet ik hier mee naar de huisarts of niet wachten en gelijk naar de huisartsenpost? En wat kan voor nu even helpen?

Toegevoegd na 13 minuten:
Ik heb al paracetemol genomen.

Toegevoegd na 33 minuten:
Ik voel me ook heel benauwd terwel ik genoeg lucht heb. En ik heb geen achcol op. En ben ook niet oververmoeit.

Toegevoegd na 19 uur:
Ik ben naar de huisartsenpost gegaan omdat het alleen maar erger werd. Daar werd gezegd dat het waarschijnlijk met me schildklier te maken had en werd ik door gestuurd naar het ziekenhuis. Daar werd duidelijk dat me schildklier te langzaam werkte (Hypothyreoïdie). Daar door werkt de stofwisseling te langzaam. Hier voor moest ik een soort infuus en kreeg ik medicijnen. Later mocht ik weer naar huis. En over een paar dagen moet ik terug komen voor controle. En ik moest rust houden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Van hieruit niet te zien, misschien oververmoeid met combinatie van alcohol. Als ik er last van zou hebben zou ik denken, slapen en morgen verder zien

misschien vermoeidheid in combinatie met verzwakte weerstand? pijnstiller nemen is goed slapen en wanneer het dan niet betert toch maar even contact opnemen met de huisarts, die kan u zekerheid geven.

misschien wordt je wel ongesteld

Ik ben geen arts, dus ik weet net zo min als jij wat er met je aan de hand is. Maar als ik sommige andere vragen van je lees en ik zie welke klachten je hebt, dan denk ik dat ze door angst veroorzaakt worden. Buikpijn, benauwdheid, vlekken voor je ogen en het gevoel dat je flauwvalt, zijn allemaal klachten die bij angst en hyperventilatie horen. Juist omdát je zo angstig bent voor al die rare verschijnselen, nemen je klachten toe. Probeer te vertrouwen op je lichaam, ga rustig op bed liggen, probeer rustig en regelmatig te ademen en je spieren te ontspannen. Dan zul je merken dat de klachten vanzelf minder worden. Probeer morgen je aandacht zoveel mogelijk op leuke dingen te richten. Als je je duizelig of angstig voelt, zeg dan tegen jezelf dat het hyperventilatie is die vanzelf weer overgaat. En dat die klachten helemaal geen kwaad kunnen, maar dat het normale verschijnselen zijn die bij angst en spanning horen. Sterkte en succes!

Ik zou zeker naar de huisarts gaan maar het klinkt als hyperventilatie of een paniekaanval.

Begin het nieuwejaar goed en ga naar een arts, ik vemoed bloedarmoede. Succes er mee. Toegevoegd na 2 minuten: vermoed

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100