Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Helpen antibiotica tegen een longontsteking?

Ik heb astma, en ik heb er normaal (als ik niet aan het sporten ben, of in de buur van rokers ben) niet zo'n last van, maar gister had ik erg veel moeite met ademhalen. Ademhalen deed pijn (rug, borst) bij het bewegen, en ik ademde kort. Ik ben toen naar de huisarts gegaan, en die gaf me prednison en doxycycline , deed de lichten uit en liet me rusten (praktijk was eigenlijk dicht, ik ging langs in de pauze). Toen het wat beter ging, ben ik naar huis gegaan.

Ik vraag me nu af of dit een longontsteking is, want heb dit keer andere medicijnen gekregen dan toen ik een astma-aanval had.

Weet jij het antwoord?

/2500

Antibiotice helpen tegen longontsteking. Longonsteking is niet fundamenteel anders dan andere ontstekingen en je moet dus een infectie bestrijden. Dit doe je met behulp van antibiotica.

Ik heb astmatische bronchitis, en ik had 2 jaar geleden een dubbele longontsteking en kreeg dezelfde medicijnen als jij! Na 1 week was ik weer helemaal bovenwater! dus antibiotica helpt goed!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100