Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan liegen een ziekte zijn?

Ik werk in de horeca en heb een leidinggevende die continue leugens verteld, hij is 20 jaar en verteld onder andere het volgende:

- Hij is politie in opleiding
- Zijn vader is hoofd van het corps
- Hij heeft een aantal jaar conservatorium gedaan
- Is scheidsrechter bij de fifa (waar hij 30.000 per maand mee verdiend)
- En nog veel meer gekkigheid

Hij werd een tijdje met een collega van mij aangehouden, en z'n bonnenboekje valt uit z'n borstzak, de agent vraagt of hij ook bij de politie zit en vraagt vervolgens zijn 'politienummer o.i.d' trekt dit na en blijkt vervolgens niet te kloppen. Heeft wel altijd handboeien op zak, bonnenboekje, z'n badge etc.

Z'n vader zag ik laatst en lijkt meer op een zwerver dan op een grote baas, daarnaast zegt hij altijd te wonen in een grote villa maar wil hij worden afgezet bij een ander appartement omdat hij altijd z'n sleutels vergeet..

Heeft 't conservatorium gedaan maar is zo musicaal als een donut.

Om als scheidsrechter 30.000 per maand te kunnen verdienen moet je op het hoogste niveau vrij regelmatig fluiten. daarnaast is hij 'te lui' om een nieuwe auto te kopen.

Tenslotte werkt hij al ruim 5 jaar 40 à 50 uur in het restaurant dus is het praktisch onmogelijk wat hij allemaal verteld.

Achter z'n rug om wordt hij op werk tegenwoordig met een flinke korrel zout genomen door alle bullshit die hij verteld (hij heeft zich in alles wat hij verteld wel redelijk goed verdiept)

Kan je hier spreken van een ziekte?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja, dat zijn geboren fantasten, ze staan ook nooit op gelijke voet met andere mensen, zijn altijd meer, zijn overal beter in, verdienen meer, en het mooiste is dat ze het zelf nog geloven ook. ik ken er ook een, kotsmisselijk word ik van hem die enkele keer dat ik hem zie en spreek. je moet ze maar gelijk geven, en er medelijden mee hebben met zulke figuren. ik zeg altijd, als hij lacht, dan liegt hij al, heel zielig als je zo,n kronkel hebt, en telkens je jezelf weer voor lul zet.

Dit is geen antwoord maar is wel grappig: Ik heb een afghanistanse jongen in mijn klas die de hele dag door liegt, hij zegt bijvoorbeeld dat zijn vader piloot is en dat hij per maand 500 euro krijgt van zijn ouders (volgens mij heeft hij geneens een vader) hij zei ook dat hij 9jaar in Aalten heeft gewoont, paar weken later komtie aanzetten met dat hij pas 5jaar in nederland woont en zijn vader bij het afghaanse leger zat ofzo. Bovendien steelt hij ook nog eens heel veel: mobieltjes, fietsen en nog meer. Hij is dus ook zo'n leugenaartje

Liegen is onmisbaar in de omgang met anderen. Noch Sinterklaas, noch de Kerstman hebben veel met waarheid van doen. Zelfs terwijl men je als kind bijbrengt om altijd de waarheid te spreken, wordt je bedrogen. Maar echt storen zal zich waarschijnlijk niemand aan die leugen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100