Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe lang duurt het ongeveer voordat een HIV infectie AIDS wordt?

Dat hangt uiteraard af van vele factoren.
In dit geval betreft het iemand die:

*Geen aidsremmende medicijnen neemt
*Geen stabiel leven heeft
*Wel gezond eet

Spreken we dan over jaren, of over enkele maanden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is niet te zeggen. Iemand die HIV geinfecteerd is hoeft zelfs geen AIDS te krijgen. Waarom die persoon geen aidsremmende middelen neemt is natuurlijk niet te begrijpen.

Aids heb je pas wanneer het HIV-virus je afweersysteem zo erg beschadigd heeft dat het je niet meer kan beschermen en je echt ziek wordt. Hoe lang het duurt voordat je Aids krijgt, verschilt van persoon tot persoon. Zonder medicijnen duurt het gemiddeld een jaar of tien. Mét medicijnen kan het veel langer duren.

Bronnen:
http://www.justcare.nl/Page/sp40/ml1/from_...

Hierop is geen duidelijk antwoord mogelijk. Dit kan maanden tot jaren duren. Dit is afhankelijk van de persoon die het krijgt, het virus (er zijn agressieve en minder agressieve stammen), medicatie, etc. AIDS is een ouderwetse diagnose. Het wil zeggen dat je een lage afweer hebt gekregen. Het is vaak zo dat iemand die zonder behandeling van HIV met geneesmiddelen de diagnose AIDS heeft gekregen na behandeling weer een heel goede afweer heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100