Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom komt borstkanker zoveel vaker voor dan andere soorten kanker bij vrouwen?

Van roken kun je longkanker krijgen, van heel veel alcohol drinken kun je maag/darm/slokdarm/keelkanker krijgen, van verbrand eten ook, de zon kan zorgen voor huidkanker, een virus voor baarmoederhalskanker. Bij borstkanker is er niet zo'n duidelijke oorzaak aan te wijzen en toch is dit de soort kanker die het meest voorkomt bij vrouwen. Het kan genetisch bepaald zijn, maar ook dan is de mutatie eens ontstaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

borstkanker schijnt alles te maken te hebben met een westers voedingspatroon. Zo kwam tot de 2e wereldoorlog borstkanker in Japan nagenoeg niet voor, maar heeft Japan nu één van de hoogste percentages ter wereld. Toegevoegd na 1 minuut: nog een factor is zwangerschappen. Een vrouw die laat of niet zwanger raakt, heeft een hogere kans op borstkanker. In kloosters is het percentage borstkanker een stuk hoger. In Nederland worden vrouwen steeds later voor het eerst moeder, dit heeft ook effect op het risico borstkanker te krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100