Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik hoest al sinds vorige week donderdag , en sinds woensdag ben i er ook beetje benauwd bij, is het dan longontsteking????

Benauwd tijdens inademen en hoesten en gevoel dat ik koorts heb! Is dat longontsteking????

Weet jij het antwoord?

/2500

Je huisarts is de enige die deze vraag kan beantwoorden. En longontsteking is best mogelijk. Voor de koorts zou ik zo wie zo gaan. dan weet het tenminste zeker. Toegevoegd na 1 minuut: Wordt je nog benauwder dan even naar de huisartsenpost.

Ja, dat kan, maar ook nee, dat hoeft niet. Om het zeker te weten zul je even langs de huisarts moeten gaan. Je kan natuurlijk ook gewoon een beetje grieperig zijn, want ook daarvan kan je je beroerd voelen.

Het lijkt eerder op bronchitis. Ga naar de huisarts. In het begin kan je last hebben van een droge hoest (zonder slijm), na een paar dagen kan er slijm uit de longen volgen. Die hoest kan wekenlang aanslepen. Je kan kortademig en benauwd zijn en wat koorts krijgen. Soms heb je een piepende ademhaling. Door het hoesten kan je wat hees worden. Als je echt hoge koorts krijgt kan dat wijzen op een longontsteking.

Bronnen:
http://www.ingelicht.be/symptomen-bronchitis

Het hoeft niet altijd longontsteking te zijn,het kan ook bronchitis of astmatische bronchitis zijn. Meestal voel en hoor je wat geratel of gebrom als het bronchitis is waardoor je de neiging krijgt om het los te hoesten. De enige die dit met zekerheid kan zeggen is je huisarts en als hij het niet helemaal vertrouwd,wordt je doorverwezen naar het ziekenhuis voor een longfoto.

Als je dit zeker wil weten is de huisarts de aangewezen persoon om het aan te vragen ;) Echter ik heb een paar weken terug ook de griep/verkoudheid (ik haal die twee altijd door elkaar) gehad. Met koorts en benauwdheid. Normaal ben ik niet benauwd van ziek-zijn, maar nu had ik het wel. Ook heb ik zeker twee weken flink gehoest. Ik hoest trouwens nog steeds een beetje. Het kan dus ook aan het soort virus liggen dat er heerst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100