Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan je een ziekte krijgen als een muis je bijt?

Kan je een ziekte krijgen als een muis je bijt?

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik ben net gebeten door een muis.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het klinkt misschien vreemd, maar hondsdolheid kan op de loer liggen! Raadpleeg een arts...

Je kan een ziekte krijgen als je gebeten wordt, door welk beest dan ook. Als mensen je bijten kun je ook ziek worden. Maar met honden, katten, muisen en andere dieren die buiten komen moet je extreem voorzichtig zijn. Ga naar een arts en haal iig een tetenus prik. ;) Sccs en sterkte.

Als het je eigen huisdier is wordt je er niet ziek van in de regel. Ik ben wel 1000x gebeten en nooit iets gehad. Wilde muizen kun je best de dok even bellen en vragen. Meestal bijt een muis niet door de huid heen en dan is er no problem. Had je wel bloed, dan effe dok bellen.

Nee. Muizen zijn geen belangrijke verspreiders van ziekten. In de informatie over deze ziekten op de website van het Nederlandse RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) wordt de huismuis niet genoemd. Wel noemt het RIVM het Leaky virus bij de huismuis, maar voor de mens is dit virus onschadelijk.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Huismuis

Ik werk met proefdier muizen en daar wordt voor aangeraden om preventief een teternusprik te nemen als je nieuw begint te werken met muizen

En natuurlijk is daar nog het hantavirus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100