Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wie kent alternatieve geneesmiddelen voor chronische darmaandoeningen?

Ik heb al flink wat jaren het prikkelbaar darmsyndroom, ook wel spastische darm genoemd. Hier bestaat geen geneesmiddel of medijcijn voor. Daarom wordt door de artsen aangeraden om bijvoorbeeld vezeltabletten te slikken of activia te eten. Daarnaast uiteraard een vezelrijk dieet.
Ik ben op zoek naar andere middeltjes om buikkramp te verminderen en de darmflora gezond te houden.
Heeft iemand ervaring met middeltjes? Het kan zelfs een sap of thee soort zijn. Of wellicht een homeopathisch middel.
Een dieet, activia en vezeltablet doen niet elke dag voldoende hun best, vandaar de vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Overstappen op Duspatal, het is niet verslavend, en werkt geweldig. Op recept verkrijgbaar bij je huisarts en wordt vergoed door je verzekering. Mijn moeder, schoonmoeder hadden er tijdens hun leven geweldig baat bij. Mijn man slikt het nu al ca. 30 jr. 2x op een dag en merkt direct als hij een keer heeft overgeslagen. Toegevoegd na 3 minuten: P.s. mijn man heeft er zo'n 10 jaar mee doorgelopen tot een keuringsarts hem op Duspatal heeft gewezen.

Bronnen:
http://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h11657.pdf

Alternatieve middelen zijn er wel, ikzelf heb veel baat bij brandnetel thee, dit werkt zuiverend. Ga eens naar een natuurwinkel en vraag om tips, de G&W gezondheidswinkel heeft vaak wel proefmonsters zodat je niet meteen een hoop geld hoeft uit te geven en het eerst een tijdje (week tot maand afhankelijk van t product) kan uitproberen. En absoluut niet pittig eten, helaas, een lekker bord hachee of in de winter een bord erwtensoep is er niet meer bij, maar ook voor wasabi en sambal zul je moetten passen......Ik vraag in restaurants vaak champignon roomsaus ipv pepersaus dit is altijd wel te regelen.

Zoek een NAET therapeut, kijk maar op www.allergie-weg.nl. vaak zit er nl een allergie achter en dat is te verhelpen. Ik heb er zelf heel veel aan gehad en heb nooit geen last meer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100