Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb van die kleine puntjes, en ze jeuken hard. Wat zouden ze kunnen zijn?

Ik denk dat het een allergie is ofzo, tijdens mijn vakantie in Turkije heb ik voor de zekerheid een zalfje ( Fenistil) gekocht... Ik maak me zorgen. Kan iemand me helpen??

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien zonneallergie? Hebben veel mensen last van. Waar zitten die puntjes? Op je borst, onderarmen of bovenbenen? Dan kan het goed zonneallergie zijn, dit gaat vanzelf weer over. Als je je echt ongerust maakt moet je toch even langs de huisarts, deze kan je vaak met een blik gerust stellen.

Als je het op je vakantie hebt opgedaan kan het, afhankelijk waar het zit, ook het gevolg van bedmijt zijn. Bedmijt zit zoals de naam al doet vermoeden in bed (soms ten minste en meestal in de wat goedkopere hotels in zuidelijke landen) Je wordt gebeten op de plekken waar je op ligt, heupen, rug, billen, buik enz Geeft een serie rode bobbeltjes die vreselijk jeuken en als ik me mijn laatste ervaring hiermee probeer te herinneren duurt het ook eeuwig (echt weken geloof ik) tot het weer over is

kijk hier voor een afbeelding : http://www.huidinfo.nl/abcdefg.htm

Bronnen:
http://www.huidinfo.nl/abcdefg.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100