Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je ook griep in de zomer hebben?

Geen verkoudheid en ook geen buikklachten, maar afwisselend warm en koud, spierpijn vooral in de rug, hoofdpijn en algehele malaise, en dat al een dag of vier inmiddels.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb "het" momenteel ook zitten. Gaat meestal gepaard met lage koorts. Er is een tijd geweest dat je haast "per definitie" geen griep kon krijgen in de zomer. De term griep is immers gereserveerd voor infecties met het influenza-virus en dat is seizoensgebonden actief (dus niet in de zomer). Mensen die zich in de zomermaanden presenteerden met griepachtige symptomen, kregen de diagnose "virose", hetgeen zoveel betekent als algemeen besmet een virus. Griep is ook een vorm van virose trouwens. Om welk virus het gaat, wordt niet nagegaan, omdat er enkele duizenden soorten bestaan en de behandeling niet verandert, ongeacht om welk virus het gaat. Tegenwoordig kennen we echter nieuwe varianten van het griepvirus (dus het influenza-virus) die wel actief zijn in andere seizoenen. De Mexicaanse variant is zo'n voorbeeld. Je symptomen passen echter niet bij deze variant, dus wellicht heb jij momenteel een niet-influenza "virose". Je bent dus griepaal, maar hebt geen griep. (net als ik voor 't moment ;-) Beterschap hé!)

Je kan op elk moment van het jaar griep krijgen. De reden dat de meeste mensen het in het najaar / winter krijgen is puur omdat je afweer dan wat slechter is, en de ziektekiemen zich makkelijker verspreiden omdat alles vochtig is & we wat meer op elkaar binnen zijn.

Griep wordt veroorzaakt door een virus, niet door winters weer. Dus ja, in de zomer kun je ook een virus oplopen!

Ik heb er moementeel ook last van. Misschien een virusje. Griep schint heftiger te zijn. Vooral mijn rugpijn grrr... wordt er gek van

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100