Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

iemand tips wat je in een brief schrijft om voor te lezen bij een begrafenis als iemand gestorven is?

Mijn bompa is helaas overleden en ik wil graag een brief voor lezen bij de begrafenis maar ik weet niet wat ik ongeveer er in moet zetten. Iemand een idee of tips?
Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou vooral iets schrijven wat gerelateerd is aan je opa. Wat dat is mag je zelf bepalen, laat je beperken door wat anderen zeggen. Misschien heb je een leuke anekdote of herinnering maar als je iets anders wil zeggen wat voor jouw goed voelt, doe dat dan.

Schrijf wat het eerste in je opkomt, waar je aan denkt als je aan je opa denkt. Misschien is het een gebeurtenis of een eigenschap van hem. Het mag ook best een leuke herinnering zijn. Volg je hart. Succes. Toegevoegd na 1 minuut: En heel veel sterkte met het verlies.

Als je echt geen ideeën hebt, kan je altijd op zoek gaan naar gedichten. Vele (bekende) dichters hebben geschreven over gestorven familieleden. Misschien vind je er wel eentje die perfect weergeeft wat je voelt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100