Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb nu al hooikoorts kan dat..?

Volgens mij heb ik last van hooikoorts omdat ik moet steeds niezen en mijn ogen tranen/irriteren kan dat nu al ..?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens Hooikoorts.com hebben demeeste mensen hebben last van hooikoorts in de maanden april tot en met augustus. Veruit de meeste mensen hebben nog steeds last van grassen. Nog volgens de website zijn Niesaanvallen, tranende en jeukende ogen de meest gehoorde symptomen. Je kan ook al in februari en maart lasthebben van hooikoorts ( boomstuifmeel) Check de kalender

Ja, dat is goed mogelijk. Dankzij het warme weer worden er flink wat pollen geproduceerd. De berk produceert momenteel veel sterk allergene pollen.

Bronnen:
http://www.weeronline.nl/Europa/Hooikoorts...

Hooikoorts kan het gehele jaar aanwezig zijn.. Elk seizoen heeft bloeiers dus ook allergieen.. Ikzelf heb soms in het verre najaar last. Behalve met vorst..

Oh ja hoor, ik heb er al zeker een maand last van, maar de afgelopen dagen spant het de kroon, top tijd voor hooikoortspatienten! De graspollen en berkenpollen zijn er vaak het vroegste bij, dus waarschijnlijk ben je hier ook gevoelig voor. Zorg ervoor dat je genoeg medicatie in huis hebt om de dag nog een beetje te doen te maken. Want bij mij is het zo, dat zonder medicijnen, een dag als nu elke dag een griepgevoel meebrengt, en dat zeker tot september. Zoek voor jezelf uit wat het beste werkt, ieder persoon is anders. Bij mij werkt een goed dieet en een combinatie van medicijnen het beste. Wil je meer info over mijn dieet en medicijnen, laat het dan maar weten, maar wat voor mij goed werkt kan bij jou helemaal geen verbetering geven.

Toen halverwege januari de elzen en hazelaars begonnen te bloeien is ook het hooikoortsseizoen begonnen. Zelf ben ik allergisch voor boompollen, dus dat jij er nu "pas" last van krijgt is dan nog een geluk bij een ongeluk. Deze tijd is echt niet leuk voor hooikoortspatiënten i.v.m. de droge lucht en vooral de bloeiende berken. Maar wees gerust, ooit is het ook weer voorbij al kan dat nog wel even duren. In het ergste geval duurt het tot november. ;-) Laten we maar hopen op een lekker verfrissend lentebuitje.

Hooikoorts is eigenlijk geen goede naam. Het suggereert dan je alleen klachten van hooi (gras) krijgt.Je kunt nl ook hooikoorts klachten krijgen als je allergisch bent voor bv honden of katten, van huisstofmijt kun je ook klachten van neus en ogen krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100