Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is de Mexicaanse griep nu verdwenen? Je hoort er niets meer van.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, die is niet verdwenen. Je hoort er niets meer van omdat het uiteindelijk allemaal best mee bleek te vallen met die Mexicaanse griep. Het bleek gewoon een vrij milde griep te zijn die helemaal niet bijzonder veel slachtoffers maakte in vergelijking met andere griepvarianten. In 2009 was het een pandemie, niet omdat het allemaal nou zo erg was, maar omdat wereldwijs veel mensen het virus kregen. Bij de vorige griepgolf (2010-2011) kwam de Mexicaanse griep ook voor, maar werd hij beschouwd als gewone seizoensgriep. In het afgelopen griepseizoen zijn in Nederland (gegevens tot 6 januari) 52 mensen met Mexicaanse griep opgenomen in het ziekenhuis, waarvan er 3 zijn overleden. Dat klinkt eng, maar als je bedenkt dat er jaarlijks bij de gewone griepgolf 250 tot 2000 mensen overlijden aan griep, is het ineens niet zo indrukwekkend meer.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Griep
http://www.rivm.nl/Bibliotheek/Algemeen_Ac...

Nee, de griep is niet verdwenen. Alleen hoor je er niets meer van omdat het geen epidemie meer is en omdat ze de situatie onder controle hebben

Nee hoor, het is er nog. De meeste griep die er nu is is de mexicaanse variant. Je wordt er inderdaad niet erger ziek van dan de normale variant die elk jaar voorbij komt (en elk jaar overlijden er aan aantal zwakke mensen aan deze normale variant) dus het is geen 'nieuws' meer.

nee hij is niet weg , het was ook absoluut niet zo erg als dat men deed voorkomen , het lijkt op een normale griep en met een normale griep overlijden helaas ook mensen , het is volop in het nieuws geweest dat er nooit zo een ophef over gemaakt moest worden , want ze hebben de mensen bang gemaakt, dus het is er nog wel maar de gewone griep is er ook nog en zal ook nooit weg gaan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100