Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan het zijn dat iemand met COPD geen hogere overlijdensverzekering mag afsluiten? Is dit vanwege het opbouwen van premie?

de verzekering van mijn moeder is onlangs afgewezen omdat zij COPD heeft. Dit is pas sinds een jaar geleden ontdekt. Zij heeft dit echter in een lichte vorm en heeft medicatie. De verzekering noemt het verloop progressief terwijl dit niet in alle gevallen zo hoeft te zijn. Waarom wordt het dan toch afgewezen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het enige wat een verzekeraar doet is inschatten wat het risico is op uitbetalen en hoeveel premie zij denken binnen te krijgen. Maar de ene verzekeraar is de andere niet en de ene verzekeraar is ook meer vatbaar voor argumenten als een niet progressief ziekteverloop. Ligt ook echt aan welke medische acceptant de aanvraag behandeld. Ik zou gewoon bij verschillende verzekeraars een aanvraag doen.

Omdat de verzekering bang is vroegtijdig te moeten uitbetalen, dus inderdaad bang is dat er nog niet genoeg premie is afgedragen. Heb je overigens al gegoogeld op andere verzekeringen?

Je kan hier eens lezen? http://www.weldergroep.nl/nieuwsitems/verzekeringen-moeten-beter-toegankelijk-worden-voor-mensen-met-een-beperking Onderaan staan 2 namen en misschien jan je deze mensen eens benaderen voor een eerlijk advies? Succes!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100