Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is het beste middel tegen hooikoorts?

Ik word gek van het gesnurk van mijn partner die erg veel last van de hooikoorts heeft op dit moment :-(

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het beste middel tegen hooikoorst bestaat niet, dat is per persoon totaal verschillend. De volgende middelen kunt u gebruiken. •Loratadine en cetirizine. Deze middelen kunt u zowel bij hooikoorts als bij allergie voor huisdieren of huisstofmijt gebruiken. Deze middelen werken ongeveer 24 uur. Daarom hoeft u ze meestal maar één keer per dag in te nemen. •Azelastine. Dit werkt net als loratidine en cetirizine, maar zit in een neusspray. De werking begint als binnen een kwartier en houdt ongeveer 12 uur aan. U kunt het dus twee keer per dag gebruiken. Het werkt minder goed tegen oogklachten. •Cromoglicinezuur. Cromoglicinezuur is verkrijgbaar als neusspray en als oogdruppels. Als u vóór het hooikoortsseizoen start met de neusspray, dan werkt het middel meteen. Als u later begint, kan het één tot drie weken duren voor het medicijn effect heeft. Voor een goede werking moet u het middel het hele hooikoortsseizoen blijven gebruiken, dagelijks vier tot zes keer. Het middel werkt namelijk maar kort. Snuit uw neus vóór u de neusspray gebruikt. Adem tijdens het sprayen in door uw neus. De oogdruppels kunt u gebruiken als u vooral last heeft van uw ogen. Cromoglicinezuur is goed te gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding. •Xylometazoline en oxymetazoline. Deze zijn verkrijgbaar als neusspray of als neusdruppels en helpen alleen bij een verstopte neus. Gebruik deze middelen maximaal 5 dagen achter elkaar.

Bronnen:
http://www.antoniusapotheek.nl/content/hooikoorts

De vraag is natuurlijk of het gesnurk veroorzaakt wordt door de hooikoorts. Ik gebruik zelf Reactine, gewoon bij de drogist verkrijgbaar. Werkt bij mij heel goed. "Het beste middel" bestaat overigens niet, wat bij de een goed werkt, zal bij de ander minder werken en andersom.

Ik weet dat mijn vader Xyzal gebruikt. Helpt bij hem erg goed, maar is alleen op recept verkrijgbaar.

Ik heb alle hooikoortsmiddeltjes geprobeerd en sommige werken een beetje, anderen werken niet of niet lang genoeg. Zelf heb ik het meeste baat bij een neusspoeling. Hiermee spoel je alle stof en pollen uit je neus zodat het niet kan irriteren. Helpt trouwens ook uitstekend bij verkoudheid en ter voorkoming van een holte ontsteking.

een woord: Medicijnen ;).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100