Wanneer krijg je automatisch de jaarlijkse griepprik toegewezen/toegediend?

mijn partner, diabeet, krijgt automatisch de oproep voor de griepprik. Ik, zijn partner, ziekte van crohn, krijg die niet. Vorig jaar zelf mijn gegevens geprint meegenomen, het zou geregeld worden en dit jaar zou ook ik de oproep krijgen. Niet dus.

Weet iemand hoe het zit met de criteria wie die prik oproep wel en niet automatisch krijgt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn een heel aantal criteria: mensen van 60 jaar en ouder; mensen met hartziekten; dit zijn veelal mensen die een hartaanval gehad hebben, mensen die hartklachten hebben zoals hartritmestoornissen, of mensen die een hartoperatie hebben ondergaan; mensen met longziekten zoals astma, chronische bronchitis of longemfyseem; mensen met diabetes (suikerziekte); niet alleen mensen die insuline spuiten, maar ook de mensen die tabletten met bloedsuikerverlagende middelen slikken of een dieet volgen; nierpatiënten; vooral als de nieren door een ziekte niet goed werken (dus niet bij nierstenen); mensen met weinig weerstand door andere ziekten of door een medische behandeling; bijvoorbeeld mensen die recent een beenmergtransplantatie hebben ondergaan, mensen die met HIV zijn geïnfecteerd, mensen met leukemie (bloedkanker) en mensen met kanker die chemotherapie of bestraling ondergaan; kinderen vanaf 6 maanden tot 18 jaar die langdurig salicylaten gebruiken (bijvoorbeeld bij chronische darmaandoeningen); verstandelijk gehandicapten die in een instelling wonen.

Bronnen:
http://www.rivm.nl/griepprik/voor_wie/

Het lijkt me,dat je met Crohn er wel voor in aanmerking komt, maar dat je op één of andere manier buiten de boot gevallen bent! Nog maar weer een keer aan de bel trekken.

Ook de partner van iemand die een sterk verminderde weerstand heeft zoals mensen met chemotherapie of beenmergtransplantatie. Toegevoegd na 2 minuten: Oveerigens geschiedt de toediening niet automatisch maar is het een criterium om aangewezen te worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100