Hoe lang duurt het afkicken van een hasjverslaving?

Zowel lichamelijk als geestelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kan snel gaan. Ik was er binnen een paar dagen klaar mee. Heb al 20 jaar geen joint meer aan geraakt en heb er nooit spijt van gehad. Ik heb er ook geen moeite mee. Kan me niet voorstellen dat ik er ooit nog eentje rook. Heb jaren lang, dagelijks in de shop gezeten. Toegevoegd na 20 seconden: Succes

Dit is per persoon verschillend. Ikzelf ben er na 20 jaar van de ene op de andere dag mee gestopt omdat ik er helemaal zat van was om elke dag 'onder invloed' te zijn. Ik heb geen afkickverschijnselen gehad, en ben nooit meer in de verleiding gekomen. Da's nu 10 jaar geleden. Een ander zal er misschien meer moeite mee hebben, omdat de motivatie misschien deels ontbreekt, of omdat een persoon in een situatie zit waarin vluchten in de roes erg verleidelijk is. Kortom: Het hangt van de persoon, de situatie, de motivatie en de verslavingsgevoelingheid af.

Dat is helemaal afhankelijk van jouw wil om te stoppen en ervan af te blijven.

Op een gegeven moment dacht ik bij mezelf na waarom ik het toch altijd deed. Toen kwam ik tot het inzicht dat het nutteloos was en ik beter bezig kon gaan met school. Ik had er niet zo veel last van, en smoke nu nog heel af en toe... Zonder dat ik weer de neiging krijg om het vaker te doen. Stel voor je zelf een doel om het een week niet te doen. Vind iets vervangends bijv. Gamen... En dan merk je vanzelf dat je niks mist en is de stap naar een verse pitu veel groter dan eerst.

Zoals bij elke verslaving. Je moet er zelf voor 100 % achter staan. Zo ben ik van het roken afgekomen, en ben hier nu 3 jaar vanaf. Het beste is, wat ik ervaren heb, gewoon van de ene op de andere dag stoppen en volhouden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100