hoe wordt ik geaccepteerd bij het uitgaan

bij het uitgaan gaat iedereen met een eigen groepje maar ik heb geen groepje en niemand wil een nieuwe in het bestaande groepje. hoe zorg ik er voor dat ik toch wordt geaccepteerd om bij dat groepje te komen. ik ben ook autistisch dus voor mij is het al lastig genoeg om contact met iemand te leggen want ben nu 17 bijna 18 en wil dus eigenlijk wel eens uitgaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het komt neer op het hebben van wat vrienden die ook uit gaan. Al is eht er maar een. Als die jou meeneemt de stad in en introduceert bij de rest van de groep ben je klaar. Dus het werk begint op school / sport / hobbie: Mensen leren kennen en als ze beginnen over het weekend een keer zeggen: Hey, waar gaan jullie heen? Kan ik mee!?

Dat is best moeilijk. Meestal lukt dit ook niet. En je moet er ook niet teveel je best voor doen want anders wordt je snel afgescheept als kneusje of als meeloper. je moet gewoon lekker jezelf zijn. Ik ging altijd alleen met een vriendin en wij waren zo gek dat iedereen bij ons wilde horen i.p.v. andersom en dat is natuurlijk veel leuker, want overal waar wij kwamen konden we ook mensen en dat heb je met een groepje minder omdat, zoals je zelf ook zegt, een groepje niemand toelaat. Misschien is het moeilijk maar hou de eer aan jezelf.

Je kunt ook proberen een nieuw groepje te vormen. Er zijn heel veel autistische jongeren die in jouw situatie zitten: best een keer uit willen, maar niet alleen, of samen met iemand om een beetje te helpen om de weg te vinden. Heb je contact met ze? Vraag het ze dan. Heb je dat niet? Dan kun je nog kijken of er bij jou in de buurt iets wordt georganiseerd en of je je daar bij aan kunt sluiten. Je kunt b.v. hier http://autisme.startpagina.nl/prikbord/ een oproepje plaatsen.

iedereen heeft zijn eigen mening over mensen. misschien zoek je teveel mensen van ouderen leeftijd catogorie of misschien licht het om je kleding,uitstraling,karakter of sociaalen emotionele kanten

Misschien is het dan het leuker voor jezelf, zonder dat je bij een groepje gaat horen, dat je met 1 persoon uit gaat. Dan weet je zeker dat je aanspraak hebt. Je hoeft dan ook niet de hele tijd te hopen dat je bij een groepje kan komen en dat mensen ook met je gaan praten. Met 1 persoon kan je samen doen wat jullie willen. Met 1 persoon kan je ook makkelijker bespreken wat je moeilijk vindt in sociaal contact. Diegene kan dan ook rekening met je houden. Dit laatste is in een groep veel moeilijk. Het is niet erg als je niet in een groepje kan functioneren, als je het naar je zin kan hebben met 1 vriend om mee uit te gaan.

de dochter van mijn vriendin is ook licht autistisch. zij heeft een groepje gevonden door zich in te schrijven via een internetsite... naar verluidt amuseert ze zich erg goed. ze gaan wel niet enkel uit, maar gaan ook samen shoppen, wandelen, naar de bioscoop etc... Zit dus niet teveel in je kop met "uitgaan". Ga gewoon naar dingen die je interesseren, of zoek (via internet of via een ander kanaal) mensen die zich in hetzelfde interesseren dan jij. Op die manier krijg je spontaan een groepje waarmee je ook eens kan uitgaan, maar nog veel meer dan dat...! Beschouw jezelf niet als "loser" omdat je niet in één of ander groepje wordt aangenomen. Laat het los en zoek een andere weg om mensen te leren kennen . Een weg die je - daar ben ik zeker van - wellicht even gelukkig kan maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100