kun je ook slapen zonder te liggen?

kun je ook zittend stand enz slapen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja Toegevoegd na 10 minuten: denk maar aan; in de auto, tram, trein, vliegtuig etc. je ziet vaak mensen die reizen met het openbaar vervoer dat ze slapen.

Heel veel mensen doen zittend een dutje.

ja hoor veel kinderen slapen in de auto zittend op de achterbank of kinderzitje

jazeker, in aanvulling op bovenstaande antwoorden: vroeger sliep men halfzittend, als men ging liggen dacht men dood te gaan.

ja. Wanneer je hardstikke moe bent,dan val je gewoon in slaap,ook al sta,hang,zit,steun,leun, óf lig je. Dat maakt dan állemaal niets uit,want je lichaam wil alléén maar uitrusten om zich weer te kunnen "opladen".

Ja dat Kan!

Zolang je maar een beetje moe bent lukt dat zeker, veel mensen vallen ook op de bank in slaap als ze bv. televisie zijn aan het kijken.

Het is ook mogelijk staand te slapen. In vroeger tijden was er voor arme mensen op doorreis of zonder eigen dak boven het hoofd, een soort nachtopvang. In deze ruimte stonden geen bedden maar er was een soort balk waarop je kon steunen terwijl je staand sliep. Ruimte om te liggen was er dan ook niet.

Lang geleden zat ik in militaire dienst; op een keer moest ik 's nachts wacht lopen maar toen een kapitein met zijn auto naar binnen wilde moest hij me wakker toeteren. Ik stond rechtop met een geweer over mijn schouder een meter voor mijn wachthok te slapen. Vrijstaand rechtop slapen kan dus.

vastgebonden mensen slapen staand, in de auto zittent in de ruimte zweefend

Als je zó moe bent kun je zelfs lopend slapen. Ik bedoel dan niet slaapwandelen, maar als je erg lang van slaapt wordt onthouden dan gaat je lichaam slapen, klaar. Bij de één komt dat moment eerder dan bij de ander. Ook conditie, geslacht en leeftijd spelen hier een rol.

inderdaad, ik ken het verhaal van mijn tante die moest evacueren in de oorlog. Ze gingen lopen, en ze mochten om de beurt in het midden lopen, zodat ze konden slapen!!!

Dat kan gemakkelijk:) In de trein, tram, vliegtuig e.d. Maar ook als je lang niet geslapen hebt kan je lichaam ''micro'' slaapjes doen.. Waar je zelf weinig van merkt maar waar je toch van uit rust.. :) (Als ik het goed begrepen heb dan..) Groetjes

Of slaapwandelen, dat is ook een vorm van slapen. Degene slaapt zonder dat aan hem/haar te merken. (Kijk naar de bron om een slaapwandelaar te zien.)

ja dat kan natuurlijk, zoals je hier al vaak hebt gelezen. vooral in crisissituaties (bv. oorlogvluchtelingen) blijken mensen tot ongelofelijke dingen in staat te zijn. Aan de andere kant: als je slaapt zijn je spieren helemaal ontspannen, dus bv. zittend slapen is niet altijd even ongevaarlijk ivm voorover vallen e.d. Salvador Dali klemde daarom een lepel tussen zijn tanden als hij een dutje deed op zijn stoel. als hij voorover helde, viel het lepeltje op de grond en werd hij wakker...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100