hoe kom je het beste over liefdesverdriet heen,ook weet je dat de relatie verbreken het beste was?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je bent al een heel eind als je weet dat het de beste oplossing was. Het enige dat nu nog nodig is, is tijd. Niet vluchten in andere zaken, geen overhaaste zoek naar nieuwe relaties. Gewoon doorleven en wachten, het gaat vanzelf over.

Hoe graag je het wilt, soms een relatie werkt gewoon niet! In dat geval het beste voor beide is om uit elkaar te gaan, hoe moeilijk het ook is. Hou vast aan het gedachte dat HET BESTE is voor de TOEKOMST, zoek afleiding en steun bij vrienden, kenissen en familie. Zoals eerder genoemd werd: niet snel een ander relatie aangaan... Het belangrijkste is het TIJD. Alleen tijd zal verdriet genezen. Ga leuke dingen doen en je zult merken dat elke ander dag je beter voelt. Succes

Als het net uit is en het liefdesverdriet is vers, is de enige manier vaak de pijn onder ogen te komen en er doorheen te bijten. Liefdesverdriet verwerken doet pijn, op wat voor manier je het ook doet. Maar er zijn wel manieren waarop je de pijn kan verzachten. Zo kan je foto’s en schilderijen die je aan jouw ex doen denken uitbannen. Cadeautjes of andere dingen die jullie samen hadden kan je even opbergen. Je kan zelfs plekken en kroegen waar naar toe ging even mijden. Deze tip kan in bijna elk lijstje over liefdesverdriet gevonden worden, de tip is dus populair en alleen daarom waard uit te proberen.

je komt er overheen door te tijd te nemen, het is net als rouwverwerking, het moet slijten. vaak na een aantal dagen kom je uit die roes, en zie je weer de zonnige kant in.

Hoewel we denken dat we slim zijn, is het verwerken van verdriet eigenlijk een groot taboe. Alleen als iemand dood is, mag je verdriet hebben. Hetzelfde in jouw geval. Er zijn veel psychologen en nog meer pseudo-psychologen (zoals mezelf zolang ik geen diploma heb eigenlijk) die fasen daarin onderscheiden. In mijn ervaring komt het er vooral op aan je relatie eigenlijk weer in normale proporties te bezien en als een positief leerproces, zoals elk probleem dat zou moeten zijn (tenzij je verbitterd wil raken, maar met verbitterde mensen zijn we eigenlijk niet veel). Ik denk dat je het best je verdriet houdt en misschien zelfs koestert, zoals je dat deed. Pas als er iemand anders in je leven komt, zul je het dan verder verwerken en hopelijk kun je er dan ook over praten met je nieuwe partner. Bedenk misschien dat iedereen tegenwoordig vergeten is dat een huwelijk meestal een rationele basis moet hebben om langdurig te bestaan, en verliefdheid gemiddeld maar 4 jaar blijft bestaan maar dat vooral ook in je hoofd zit (na 15 jaar huwelijk geloofde ik zelf nog steeds dat ik nog minstens even verliefd was, terwijl het een vaste liefde werd en dat er niet zoveel passie waardoor het op dat vlak een gemakkelijke perfecte liefdesrelatie kon zijn). "Het beste" is ook zo'n uitdrukking. Het is het beste gezien de omstandigheden, maar ook die kunnen wijzigen. Je eerste relatie is normaal die waar je kinderen mee koopt, en we zitten in een tijd waar we (te?) lang leven zodat op hogere leeftijd we los komen na de opvoeding en vooral een vrouw (maar ook sommige mannen) plots de liefde willen ontdekken en na een leven van opoffering plots ook zelf eens willen genieten. Dat zijn dikwijls zelfs zeer goede partners. Het ligt dan ook dikwijls aan het karakter of een relatie lukt of niet. Een positef en negatief ingestelde partner, kunnen maar goed samenleven als ze dit verschil bewust aanvaarden op termijn en elkaar vrijlaten zo te blijven. Tenslotte kun je op lange termijn niet 'anders dan jezelf' zijn zonder jezelf en je relatie met je partner te ondergraven. Het beste kom je er overheen, dus door de natuur te laten werken en te aanvaarden dat je... er overheen moet en zult geraken.

Bronnen:
Vallen en opstaan in mijn leven

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100