Ik heb last van haaruitval hoe komt dat?

iedere keer als ik na het douchen mijn haar kam dan zie je heel veel haar in mijn kam...hoe komt dat???
gebeurd de laatste tijd vaak..

Toegevoegd na 4 minuten:
nou ik heb 3 weken geleden mijn haar geknipt dus het is niet echt lang..

Weet jij het antwoord?

/2500

als je lang haar hebt dan lijkt het altijd veel, maar is het echt meer dan normaal dan kan het met je eetpatroon te maken hebben of stress.

Mijn kapper zegt dat dit normaal is na de zomer. De echte oorzaak weet je dan nog niet, maar het is waarschijnlijk wel normaal.

iedereen verliest haren maar er komen er ook weer voor terug je verliest er per dag tussen de 40 en de 120

Bronnen:
http://www.le-salon.nl/nieuws/101-haarverlies.html

Ieder mens verliest per dag circa 100 haren. Als je lang haar hebt, kan dat meer lijken. Toegevoegd na 51 seconden: Je kunt trouwens beter niet je haren kammen naar het douchen. Eerst wachten tot je haar droog is. Als je je haar gaat kammen als het nat is, breekt het heel snel.

stress kan een oorzaak zijn . tekorten aan vitaminen b. en er zijn ongetwijfeld nog meer mogelijke oorzaken.

iedereen verliest elke dag haren dat is normaal. Ook vlak na een zwangerschap verliest men meer, maar dat komt omdat tijdens de zwanger schap door hoormonen minder uitvalt en dan regeld het lichaam het er daarna gewoon. In de zomer verlies je meer haar ook dieren komen dan in de rui. ook kun je tijdens dieet extra haaruitval hebben door gebrek aan voeding. Stress is ook een boosdoender.

Het zou ook kunnen dat je je haar stijlt (met een stijltang) dan vallen je haren ook sneller en gemakkelijker uit.

Bij mij heeft dat met het weer te maken, na de zomer als het weer wat minder word en in de winter valt er meer haar uit dan in de zomer...

het kan ook zijn dat je gewoon kaal wordt. vervelend maar helaas.

geen idee hoe oud je bent maar het kan ook te maken hebben met menopauzeverschijnselen. in de literatuur worden volgende remedies gegeven tegen haaruitval : - minodixil : een bloeddrukregulerend middel dat bij uiterlijk gebruik haargroei bevordert - brandnetel : zowel uitwendig (tinctuur) als inwendig (thee, soep, tinctuur...) - een mengsel van ui met eigeel in blender en dat éénmaal per week op je haar doen en twee uur laten zitten - en alle goede tips die je al kreeg, zoals vitamine B e.d.

Een verklaring die ik nog niet heb zien langskomen: het kan ook komen doordát je na het douchen direct je haar kamt. Nat haar breekt veel gemakkelijker dan droog haar, je moet dus ook extra voorzichtig zijn met kammen.

Ik ben bang dat het niet terug te herleiden is naar 1 specifieke oorzaak. Maar het geeft aan dat je lichaam niet in balans is en dus problemen heeft. Ook je geest is niet in balans. Onbalans kan tot uiting komen in stress, spierspanningen, niet goed werkende organen, enz, enz. Het is onze gewoon om te gaan zoeken waarom we ziek zijn. Maar ga eens zoeken waarom we niet gezond zijn.

http://www.huidinfo.nl/haaruitval.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100