Hoe kan je een nies voorkomen zonder dat het slecht voor je is?

Als je je neus dichtknijpt schijnt dit heel slecht voor je te zijn. Is er een andere manier waardoor je het niezen kan voorkomen?

Ik heb alles uitgeprobeerd en het beste antwoord werkte bij mij het best.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik voel altijd aan welke kant de kriebel zit. Als je dan met je wijsvinger op je neus (aan de zijkant net waar kraakbeen bot wordt) en even niet ademt gaat het bij mij weg.

soms helpt het om je neus te snuiten.

Als je blijft ademhalen (net wat meer dan normaal is al genoeg) dan zet de niesreflex niet door... Het dichthouden van je neus kan scheuring van een van de trommelvliezen betekenen en dat wil je toch niet...

Dan moet je in een lamp gaan kijken ... werkt echt. Probeer maar is.

Plaats een gestrekte wijsvinger onder je neusgaten. Werkt wonderlijk goed.

Eventjes hoesten als je echt bijna moet niesen werkt bij mij altijd goed..

Maak een "hitlersnor" van je wijsvinger en leg die op de overgang tussen bovenlip en neus. Dan omhoog duwen, tegen je neus. Zo mogelijk heen en weer wrijven. Je kunt ook je neus dichtknijpen, maar ALLEEN zolang de nies nog niet komt. Zodra je voelt dat de nies toch komt, mag je je neus niet meer dichtknijpen, als je trommelvliezen je lief zijn.

Als eerste doe ik mijn ogen dicht, wend mijn hoofd af en kijk naar beneden.......het is niet waterdicht, maar ik denk dat in de helft van de gevallen een nies uitblijft.

Niet. Je lichaam weet meestal wat het best voor je is. Zo bepaalt je lichaam ook dat er iets irritants (via je neus) je lichaam uit moet. Het tegenhouden hiervan is daarom naar mijn mening altijd slechter dan het gewoon toegeven aan de nies.

Ha, die Nonam; Als ik een nies aan voel komen wil het nog wel eens helpen om mijn tong langs mijn gehemelte te bewegen. Dat neemt op een of andere manier vaak de kriebel weg.

je neus dicht knijpen

Misschien een zakdoek erbij nemen? Het lucht wel op.

Als je voelt dat je moet niezen, druk je tong tegen je gehemelte, werkt goed!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100