Mensen wassen hun handen niet na het plassen, toch moet het, maar urine is toch niet ziek makend ?

Uiteraard maken andere wc attributen je wel ziek maar als je de deur van een wc uitloop en je hebt je handen wel gewassen zijn ze toch weer vies.

Vraag is maakt urine je ziek.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee hoor, urine maakt je niet zomaar ziek. Maar het kán, dat er ziekmakende bacteriën inzitten en als jij na het toilet bezoek iemand een hand geeft, kán zo'n bacterie op de hand van de ander komen, die eet dan net daarna een koekje en krijgt op die manier de bacterie binnen. Het kán allemaal hè, want meestal gebeurt er helemaal niets. Want al krijg je een ziekmakende bacterie binnen dan zal je lichaam deze prima aankunnen en merk je verder niets, sterker nog je zal een betere weerstand krijgen. Dus jouw stelling dat andere wc attributen je wel ziek maken klopt niet, ons lichaam kan hel goed omgaan met ziekmakende bacterien, dat heet weerstand. Toegevoegd na 15 minuten: Nog even als aanvulling, handen wassen wil niet zeggen dat alle bacterien plotsklaps van je handen zijn verdwenen, gelukkig niet want bacterien zijn erg nuttig. Maar ook de ziekmakende bacterie kan net onder je ring blijven zitten bv. Dus het is een illusie dat handen wassen het verspreiden van bacterien voorkomt, het vermindert maar voorkomt het niet. Laat je niet gek maken door alle reclames en informatie uit de media dat alles schoon en hygienisch moet zijn. Elk kind zit uren in een zandbak en houd daar niets aan over, om maar eens iets te noemen. Hooguit een verkoudheidje, gelukkig maar want kleine kinderen noemen we niet voor niets 'snotneusjes' die lijken soms altijd verkouden, waarom? Omdat ze hun weerstand opbouwen waardoor ze later zonder problemen een vieze deurkruk met ziekmakende bacterien kunnen aanraken.

Het drinken van urine van gezonde mensen is niet schadelijk voor je gezondheid. Maar niet alle mensen zijn gezond, dus de deurkruk van de w.c. kan "vies"zijn.

Nee, alleen kan urine ziekmakende zaken bevatten, die je met een hand geven weer kan doorgeven. Goeje Raad, op een publieke wc deur met een wc-papiertje , dat je van de rol trekt na het wassen van je handen.

Urine hoeft niet ziekmakend te zijn dat hangt ervan af of degene waar de urine van afkomt gezond is. Het is ongezond om te proberen helemaal niet met bacteriën in aanraking te komen. We hebben schadelijke bacteriën nodig om onze weerstand op pijl te houden. Enige hygiëne is niet verkeert maar apatisch met bacteriën omgaan is dat wel. Denk even aan ruimtevaarders die een tijd in de ruimte hebben doorgebracht. Die worden, wanneer ze op aarde terug komen, geïsoleerd omdat hun weerstand afgenomen is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100