hoe kan je je werk aansprakelijk stellen voor een bacterie die je heb opgelopen op het werk die me luchtwegen hebben aangetast?

moet elk jaar worden geopereerd aan me neusluchtwegen want groeit steeds dicht door die bacterie...kan ik me werk dan aansprakelijk stellen en vergoeding eisen? vorig jaar geopereerd en moest vandaag weer..

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het mogelijk is een oorzakelijk verband vast te stellen tussen jouw werkomgeving en de bacterie in je luchtwegen. Dan kan je de werkgever zeker aansprakelijk stellen. Hij moet zorgen voor een goed werkklimaat. Vervelend voor je. Even een andere opmerking: """me"" luchtwegen maakt op mij een dombo-achtige indruk. Mag het de volgende keer ""mijn"" zijn? En zet zoiets vooral niet in een sollicitatiebrief. Maar, dat is alleen maar mijn mening, en niet kwaad bedoeld.

Dat zal een lange weg worden. En die weg gaat via de arbodienst waar jouw werkgever bij aangesloten is en die een arbo-arts - bedrijfsarts - in dienst heeft. Dan zal die arbodienst een werkplekonderzoek verrichten. Soms moet daar een speciale deskundige bij te pas komen want "een bacterie" is niet zo makkelijk op te sporen. Pas als het duidelijk en onomstotelijk vast staat dat die bacterie op je werk er is en ook de oorzaak is van jouw klachten, dan pas is jouw werkgever verantwoordelijk. Als er bewijs is! Kom je er op die manier niet uit, neem dan contact op met de Arbeidsinspectie. http://www.arbeidsinspectie.nl/onderwerpen/arbeidsomstandigheden/index.aspx Als de klacht ernstig genoeg is, komt er een inspecteur om de werkomstandigheden te controleren.

Je kunt contact opnemen met bureau Beroepsziekten van de FNV. Zij kunnen je helpen je werkgever aansprakelijk te stellen.

Bronnen:
http://www.fnv.nl/publiek/lidmaatschap/bur...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100