Ben jij donor? Zou je het wel willen worden?

Ik zit ernstig te twijfelen om me in te schrijven, vrienden, familie, collega's zijn namelijk al donor. Graag wil ik jullie mening en/of advies. Waarom wel of waarom niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik ben donor voor zo lang ik me kan herinneren.... Wat er na mijn dood met mijn lichaam kan me niet veel schelen. Ik wil niet dat er een plek komt waar mensen mij nog kunnen "bezoeken". Dus wat de doktoren niet willen mogen de honden hebben...en wie weet doe ik iemand er nog een plezier mee Toegevoegd op 13-05-2009 16:47:33 Ik heb een lever waar ik 3 volwassenen mee kan redden

Ik ben geen donor. Het is onnatuurlijk om met een orgaan oid van iemand anders rond te lopen. Over 10 jaar lopen we verdomme met een chip in ons hoofd. Donoren helpen ook niet erg tegen de stijgende overbevolking van de wereld.

Ja, ik ben donor. Ik vind het een prettig idee dat als ik dood ben ik anderen kan helpen door mijn organen af te staan. Toen mijn zoontje stierf vlak na zijn geboorte (hij had zuurstoftekort bij zijn geboorte waardoor hij hersendood was) heb ik direct gevraagd of men zijn organen en hoornvlies kon gebruiken omdat er zoveel kinderen op de neonatologie lagen die echt behoefte hadden aan die kleine organen. Helaas was het wettelijk niet toegestaan om zijn organen te kunnen afstaan. Anders waren er heel veel kindjes geholpen door hem. Een gedachte die erg positief is vind ik zelf. Dus daarom vind ik het belangrijk om donor te zijn: je kan er levens mee redden.

Ha, die Farrepar; Ik sta mijn hele volwassen leven al als orgaandonor geregistreerd. Dat was voor mij een hele logische beslissing. Sinds een paar wken weet ik hoe belangrijk het is km die beslissing juist dan te nemen als je nog helemaal niets met het doneren te maken hebt gehad, want zodra je er aan de donorkant mee te maken krijgt kan het toch een heel andere lading krijgen. Ik ben daarom blij dat ik die beslissing al heb genomen vóór iemand in mijn omgeving dat in een emotionele situatie voor mij zal moeten doen.

Ik ben nog te jong om me in te schrijven. Maar ik zal het zeker willen. Daarmee red ik dan levens.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100