Waarom is een windje vlambaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat het gas is en gas heeft nu eenmaal de eigenschap brandbaar te zijn Toegevoegd na 24 minuten: De mens produceert dagelijks gem. 0,5 tot 1,5 l. darmgas in 12 tot 25 windjes. darmgas is samengesteld uit meerdere reukloze gassen. Het ingeslikte stikstof, de ingeslikte zuurstof, methaan dat ontstaat door microben, koolstof dat ook door microben ontstaat of door inslikking en waterstof. deze microben moet je zien als bacterieën en gisten die in de darmen van alle zoogdieren ( dus ook mensen) ontstaan door de verwerking van het verteerde voedsel. Vooral na het eten van voedsel als bonen, uien,kool, pruimen enz. wordt door het niet verteren van de koolhydraten uit deze voeding in de dunne darm door de bacterieën die hiervan leven in de dikke darm op hun beurt weer veel gas geproduceerd.. Opdat je geen buik vol gas hebben zal verlaat dit je lichaam weer via de anus.

het is gas, en vroeger had je weleens van die verhalen van mensen die op het toilet zaten te roken, en toen de lucht invliegen.

Het aansteken van een scheet beschouwen sommigen als een sport. Er kan een steekvlam van wel een meter worden opgewekt omdat veel van het uitgescheiden gas (methaan) zeer brandbaar is.

Omdat het deels uit gas bestaat en bepaalt gas is ontvlambaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100