Roken, verschillende vragen... en is dit heel schadelijk(lees vraag)?

Hallo allemaal,
ik heb paar vragen over roken.

Als je 2 á 3 weken lang ongeveer 1 sigaret per 2 dagen ongeveer hebt gerookt en af en toe 1 per dag. En je stopt, hoe erg zijn je longen aangetast / hoe groot is het risico op ziektes nog?

En als je hebt gerookt op deze manier:
(Dit was mijn idee van niet over je longen roken)
Tijdens het roken niet inademen oid maar het rook naar binnen trekken met je tong (kun je ook uitproberen, lippen tuiten ( beetje rond) dan met je tong naar voor / achter bewegen, dan beweegt de lucht mee).

Volgens mij rookte ik dan niet over mijn longen, maar weet dit niet zeker.

Maar ok, hoe schadelijk is dit nou geweest? Kan ik hier nog iets aan overhouden?

groetjes,

Toegevoegd na 1 dag:
Natuurlijk ook af en toe gewoon trekje, maar dit prikkelde niet zoveel aan de keel :)

Toegevoegd na 1 dag:
toevoeging vorige bewerking:
Had een periode een beetje griep ( hoesten enzo ) daarom deed ik dat andere ;)

Toegevoegd na 1 week:
trouwens.. Na die tijd rook ik niet meer hoor:) Heb er ook niet echt trek in, dus lijkt niet echt verslaaft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

3 weken lang 1 sigaret per twee dagen......nauwelijks tien sigaretten dus. De blijvende schade die je daar aan overhoudt, kan nauwelijks in de schaduw staan van de longschade die je zou hebben opgelopen in één avondje barbecueën of een lange rit door Nederland in en auto op de snelweg. En dat herstelt je lichaam ook gewoon. Het is vooral de máte van blootstelling die op de hele lange duur schade zou kunnen veroorzaken. HOE je rookt maakt overigens niet zo veel uit. De meest schadelijke stof is nicotine, en als je niet over je longen rookt, neem je die toch gewoon op via de slijmvliezen van je mond. Hoe jij het beschrijft is een 'normaal' trekkie, zo rookt iedereen. Pas wat je met de volgende ademteug doet (uitblazen of inademen) bepaalt of je over je longen rookt of niet ; of je dus NA het trekkie de rook alsnog inademt of niet. Van die tien sigaretten in je leven ga je helemaal niks overhouden. Ik wist dat de antirookhysterie behoorlijk opgeklopt werd, maar dat de bangmakerij al ZO idioot ver gaast, verbaast zelfs mij.

In theorie wel, maar gezien de hoeveelheid en niet inhaleren zal dit wel meevallen. Als je vanaf nu niet meer rookt tenminste.

actief of passief roken zijn beide schadelijk Toegevoegd na 1 minuut: al rook je maar een keer in de maand je krijgt de stoffen binnen ook al ligt het maar op je tong

Er zijn mensen met gemak 98 jaar geworden, vanaf hun 11e straf gerookt en nooit ziek geweest. En er zijn er die nooit gerookt hebben en met 34 aan longkanker gestorven zijn. M.a.w. je kunt er geen zinnig antwoord op geven. Het lijkt me overigens wel zeker dat niet roken minder slecht is,dan wel.

Geen schade, fijnstof is veel gevaarlijker, google er maar eens op. Alleen is de overheid er niet blij mee daar dit echt de moordenaar is.

Maak je vooral geen zorgen, je krijgt dagelijk meer rotzooi binnen dan die paar sigaretten wat jij hebt gerookt. Er zijn zoveel meer schadelijke stoffen die je dagelijks binnen krijgt, dan sigarettenrook, maar mensen doen zo krampachtig over roken, dat iedereen maar bang gemaakt wordt. Hiermee wil ik echt niet suggereren dat roken goed voor je is. Niet roken is nog altijd beter dan roken, maar er zijn zoveel dingen die slechter is voor een mens en daar wordt niet of nauwelijks aandacht aan besteedt.

Roken begint altijd met een enkel sigaretje, maar het is lekker en verslavend, dus daar blijft het niet bij. Die verhalen over 'wel roken en geen longkanker krijgen en niet roken en wel longkanker krijgen' geven aan dat het mechanisme niet wordt begrepen. Je krijgt geen longkanker door het roken, maar het breekt je aangeboren bescherming af, het vergroot je kans om het te krijgen. Ik heb van 12 - 35 jaar gerookt, beginnend met 1 shappie per dag en eindigend met 3 pakjes sigaretten per dag, Van 36 - 70 jaar heb ik niet meer gerookt, ik ben mij nog steeds bewust dat het lekker is, maar de nadelen zijn te groot, en dan denk ik niet aan longkanker, maar andere kwalen. Sex zonder condoom is ook heerlijk, maar dat doe je ook normaal niet.

Roken is gewoon schadelijk op welke mannier dan ook.

roken is altijd schadelijk en over dat niet over je longen roken(hoezo doe je het dan) dan doe je het om stoer te doen ( heb ik opzich niks op tegen zo ben ik zelf ook begonnen) maar daar hou je echt een hele slechte adem van over

je(=iedereen) kan op deze vraag geen zinnig antwoord geven, want wat het effect is geweest kun je alleen maar laten testen in het ziekenhuis. En dan nog zijn die uitslagen geen garantie voor op de langere termijn uitslagen. Het beste is gewoon niet roken. Maar goed, dat weet natuurlijk iedereen. Je wordt knapper/mooier/zelfverzekerder/socialer van. Als je goed kijkt naar mensen die al lang roken wat valt je dan op? - ze hebben een hele vieze hoest (vaak rochelend, BAH) - hebben een wat grijs (grauwige) kleur in het gezicht, (dit zien naasten vaak niet meer, omdat ze eraan gewend zijn geraakt.) - lopen wat voorovergebogen met hun schouders.

Welkom. Je bent zojuist het hellend vlak van de verslaving opgestapt. Jij weet wat je mist als je niet rookt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100