Is het mogelijk om je darmen er uit te poepen....

Zo ja, hoe is dat dan mogelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De antwoorden over de aambeien kloppen niet, aambeien zijn zwellichamen inde endeldarm die iedereen heeft, ze worden pas een probleem als ze verwijden, gaan uitzakken en dan buiten de kringspier komen. De endeldarm kan wel deels verzakken, richting baarmoeder of naar buiten, dat laatste heet een anale prolaps. Op te lossen via het operatief aanbrengen van een soort draagbandje hogerop rond de endeldarm. Desondanks s het beter niet teveel te persen als je moet poepen - zorg dat je voldoende vezels en vocht binnenkrijgt en beweeg voldoende, en vooral: ga als je aandrang hebt. Dat kan obstipatie voorkomen en dat scheelt weer moeite bij het poepen.

Je volledige darmen uitpoepen kan gelukkig niet. Dat zou wat zijn om 7 meter darm eruit te persen. Je kunt wel door te lang en te hard persen het laatste deel van de endeldarm naar buiten persen. Dat noemen ze uitwendige aambeien.

Als je het plaatje bekijkt zal je begrijpen dat je je darm er echt niet uit kan poepen

Nee gelukkig niet, bovendien krijgt dan iedereen die een string draagt een probleem. ;)" Toegevoegd na 2 minuten: Dunne darm 6 meter. Dikke darm 1.5 meter en zo zijn er nog een paar!

Aambeien...gaan al een heel klein beetje in die richting.

Je kan er een klein beetje uitpoepen, dat zijn aambeien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100