Hoe weet je nou wanneer een lens omgedraaid is of niet?

Ik heb lenzen maar het is zo irritant om ze steeds te moeten omdraaien om te kijken van welke ik de lens moet indoen, dus weten jullie een maniertje ofso dat ik het bv. makkelijker kan zien..?

(hoop dat het nog een beetje te lezen is :) )

Toegevoegd na 4 minuten:
ik bedoel binnenste buiten :P

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet niet of je met omdraaien nu bedoeld dat je links en rechts verwisseld of dat je ze letterlijk binnenstebuiten indoet. In het laatste geval: Dat merk je direct. Als je je zachte lenzen binnenste buiten in doet, dan zit dat niet lekker, dan voelt het ook alsof de lens minder pakt op het oog. In het andere geval: Je hebt lenzendoosjes met een L en een R op de dop. Zorg altijd dat je linkerlens in het doosje met de L zit en de rechterlens in het doosje met de R en dan is er niets meer aan de hand. Toegevoegd na 21 minuten: Ik zorgde er gewoon altijd voor dat de lens zo in het doosje gelegd werd, dat de "binnenkant" naar boven ligt.

een lens die binnenste buiten zit is bijna vlak en de randen licht gekruld een lens die goed op de vinger ligt heeft de ronding van je oog bol ik test me lens altijd met een druppel vloeistof blijft de druppel liggen is het de goede kant loopt de vloeistof eraf zit die binnenstebuiten

Leg hem op je wijsvinger en kijk of hij meer op een bord lijkt of op een kom als het een kommetje is is hij goed dan kan ie zo in je oog is het een bord moet je hem even goed doen :)

De truc die ze mij geleerd hebben is : als het op een engelse helm lijkt, zit ie binnenste buiten.

Plaats de lens op de top van je wijsvinger en houd hem tegen het licht. Verzeker je ervan dat hij schoon en stofvrij is, en geen scheurtjes of andere beschadigingen heeft. Als de lens beschadigd is, zet hem dan niet in! Verzeker je er ook van dat de lens niet binnenstebuiten zit. Een lens die binnenstebuiten op het oog wordt gezet, voelt oncomfortabel aan en geeft geen scherp zicht. Controle van de lens (correcte zijde naar buiten) Methode 1: Plaats de lens op de top van je wijsvinger en kijk naar de vorm: - de randen vouwen zich mooi naar binnen (de lens lijkt op een kommetje): de lens zit juist: - de randen krullen naar buiten (de lens lijkt op een bord): de lens zit binnenstebuiten en moet worden omgekeerd. Methode 2: Hou de lens tussen duim en wijsvinger. Buig de randen van de lens voorzichtig naar elkaar toe. Waneer de randen van de lens naar elkaar toebuigen, zit de lens goed. Wanneer de randen eerder van elkaar wegplooien, zit de lens binnenstebuiten.

Bronnen:
https://www.toplenzen.nl/index.aspx?a=21&infoid=14

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100