Wat is een reden om ergens verslaafd aan te zijn?

Waarom roken,drinken ,gokken ,werken (tv kijken,computer) enz enz veel mensen ,en zijn ze daar verslaafd aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een verslaving is afleiding. en het is ook een gedachte dat de oplossing voor hun problemen te vinden is in externe factoren. Dat leidt vaak tot een verslaving. Maar veelal is het een afleiding, zodat ze hun eigen problemen even kunnen vergeten. Het niet toegeven aan hun verslaving is tevens dezelfde afleiding, omdat ze dan toch met hun gedachten bij hun verslaving zijn. Maar in de hoofdzaak een methode om hun problemen te vergeten, want die zijn zo erg dat ze vaak de afleiding nodig hebben.

Mensen voelen zich prettig bij deze bezigheden en willen elke keer dat prettige gevoel weer terug. Dat gevoel is zo sterk dat ze de gevolgen niet meer zien, de kater na een flinke dosis alcohol, de lege bankrekening na het gokken enz.

Kan zijn als je zelf slecht voelt en die middelen gebruikt om een goed gevoel bij jou te krijgen dat het verslavende werking heeft.

Sommige mensen zijn gevoeliger voor verslaving dan anderen. Van mensen met ADHD is bekend dat ze verslavingsgevoelig zijn. Mensen die graag de controle houden zijn niet zo snel verslaafd. Drugs en alcohol zijn op zichzelf al verslavend door de stoffen die het bevat, zo ook tabakswaren. de redenen waarom iemand met deze zaken in aanraking komt zijn zeer divers. Mensen kunnen gaan drinken als ze veel problemen hebben, en voordat ze het weten kunnen ze niet meer zonder. Als je een keer een paar euro in een gokkast gooit en je hebt meteen winst, ligt het voor de hand dat je dat nog eens wil proberen. Achter veel verslavingen kan ook een psychisch probleem zitten. Ik ken echt iemand die aan depressies lijdt maar geen medicijnen wil. Hij vindt dat hij dat met drank prima de baas kan. Een workaholic stort zich op zijn werk omdat hij of zij heel erg van het werk houdt, of misschien om niet met het leven bezig te zijn. Er is geen eenvoudig antwoord op je vraag mogelijk; iedereen zit anders in elkaar en leeft onder andere omstandigheden.

Mensen kunnen om verschillende redenen verslaafd raken. Er kunnen persoonlijke oorzaken zijn (karakterstructuur, sterke gevoeligheid voor spanningen, ernstige persoonlijkheidsstoornissen die met opvoeding te maken kunnen hebben, vroege verwaarlozing). Erfelijkheid kan een rol spelen en ook de invloed van de omgeving telt mee. Hoe gemakkelijker er met alcohol wordt omgegaan en/of hoe gemakkelijker alcohol verkrijgbaar is des te eerder kan alcoholgebruik leiden tot misbruik en op den duur tot verslaving. De gevolgen van verslaving zijn groot. Ernstige lichamelijke klachten, sociaal isolement en tal van psychische klachten. In het begin zijn deze gevolgen vaak niet zo merkbaar en daarom worden de gevaren van alcohol dikwijls onderschat. Omdat iemand met een alcoholprobleem zich niet meer kan voorstellen dat hij ooit nog een keer een dag zonder alcohol door kan komen en bang is voor een leven zonder alcohol probeert hij (of zij) het probleem zo lang mogelijk voor zichzelf en voor de omgeving te bagatelliseren of te ontkennen

Bronnen:
http://www.alcoholinfo.nl/index.cfm?act=qe...

het niet de kracht hebben of denken niet de kracht te hebben zichzelf in de hand te houden. Niet de kracht om tegen zichzelf 'nee' te zeggen. Op het moment dat je besluit nou is het klaar, ik ga dit winnen ben je al halverwege. Dan moet je ook nog kunnen accepteren dat je rot voelen niet betekend dat je maar op moet geven, je rot voelen hoort nou eenmaal ook bij het leven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100