Wat doet een personal coach allemaal?

Ik krijg waarschijnlijk een personal coach, maar hoe vaak heb je gemiddeld een gesprekje en wat doet een personal coach allemaal? Waar helpt hij/zij je mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt op verschillende gebieden een personal coach krijgen. Ondermeer: Sport Gezondheid Voeding Zoeken naar werk. Verwerken van trauma`s etc. Ze werken allemaal op hun eigen manier, en met als doel om je te helpen. Helaas betreft dat vaak ook helpen met het geven van valse hoop. Hoe vaak je een gesprek krijgt is afhankelijk van de wensen en doelstellingen. En niet te vergeten het beschikbare budget. Veelal begin je met een intake gesprek, en wordt op basis daarvan bepaald hoe veel en hoe vaak er gesprekken nodig zijn. Belangrijk is in ieder geval een goede harmonie met je coach. Indien die er niet is, kun je beter stoppen en een andere coach zoeken.

Een personal coach kan veel kan je wijze op je manier van doen of handelen. Maar je krijgt een personal coach niet voor niets het is met je besproken waarvoor de coach wordt ingezet

Een personal coach helpt je met alles waar je maar moeite mee hebt. Je hebt volgens mij verschillende soorten, maar iedereen heeft natuurlijk zijn eigen werkwijze. De een moedigt je aan door over drempels heen te gaan. Vaak zijn de eerste stappen moeilijk, maar eenmaal over de drempel kan het veel eenvoudiger gaan. De ander probeert het probleem bij de kern aan te pakken en op te lossen. Zodat het probleem verdwijnt en daarmee ook je drempels verdwijnen. Dus als voorbeeld: Heb je hoogtevrees, dan zal de 1 samen met jou naar boven gaan en je steunen. De ander probeert erachter te komen hoe, wanneer en waarom die hoogtevrees is ontstaan. Zal je daarmee steunen om dat stukje verleden op te lossen. Het is dus onmogelijk op voorhand te zeggen wat een personal coach precies met je zal gaan doen. Het is vaak heel intuïtief en zal per moment bijgesteld worden. Hoe vaak, daar heb ik geen idee van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100