hoe kan het dat na een operatie zo'n andere smaak hebt? bijv. koffie smaakt niet meer lekker

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meest voor de hand liggende oorzaak is (over)prikkeling van bepaalde zenuwen die verantwoordelijk zijn voor de smaakbeleving door narcosestoffen. Smaak, meestal reuk, is een gecompliceerd proces dat door allerlei invloeden van binnenuit en van buitenaf beïnvloed wordt.

Bronnen:
http://forum.fok.nl/topic/970497
http://www.narcose.nl/index.php?option=com...
http://www.rijnland.nl/nl/p4676511068e24/O...

Het kan (maar wel zelden) optreden als bijwerking van een medicijn dat gebruikt wordt voor anesthesie van de huid voor het inbrengen van een naald en bij oppervlakkige chirurgische ingrepen.

Het schijnt dat wat we smaken voor 95% afhankelijk is door wat we ruiken.Die beide samen maken dus dat we proeven wat we eten. Het belang van het neusorgaan is dus belangrijker op gebied van proeven dan de tong. je kan dat ervaren als je verkouden bent. Ik denk dus dat je zoveel mogelijk probeert de aandacht te verplaatsen naar het reukorgaan. Nog even herinneren dat een mens vier verschillende smaken herkent, nl. Zoet : wordt waargenomen op de punt van de tong Bitter : wordt waargenomen op de achterzijde van de tong Zuur : wordt waargenomen op de zijkanten van de tong Zout : wordt verspreid over de ganse tong waargenomen. Dus alle andere smaken worden via het reukorgaan waargenomen. Bij jou moet het dus de zenuw zijn die de smaken niet meer doorgeeft naar de hersenen, aangezien smaakpapillen om de 7 à 10 dagen vernieuwd worden. Ik wens je het allerbeste en hoop dat er toch nog iets van je smaak op de tong mag terugkomen.

Bronnen:
http://forum.belgiumdigital.com/f59/leren-...

Als je onder narcose ben geweest zijn er natuurlijk bepaalde stoffen je lichaam in gekomen. Ik denk dat het daardoor komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100