Is douchen tijdens onweer gevaarlijk? Hoe zit dat dan als wel zo is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als er geen bliksem beveiliging op het huis zit is douchen gevaarlijk tijdens onweer. Als er ergens een bliksem inslag is kan die door de waterleiding geleid worden naar jouw huis.

Mocht de bliksem inslaan, dan gaat deze vaak langs leidingen van electra en water, dus ook via het douche water.

Hoe denk jij dat de bliksem in de douche terecht zou kunnen komen? Bliksem zoekt de hoogste plekken op in de omgeving. Een huis zal dus nagenoeg nooit door bliksem getroffen worden laat staan dat de bliksem dan nog eens doordringt tot de douche.

Douchen of in bad zitten kan inderdaad gevaarlijk zijn. Water geleid stroom goed. Bij inslag is daardoor de kans groter dat je persoonlijke schade oploopt.

Nee dat is niet gevaarlijk. De meeste huizen hebben zo en zo een bliksem afleiding. Er zijn wel gevallen bekend dat een bolbliksem in slaat in een huis dit is echter zo sporadisch dat je je moet afvragen of het een risico is

Als de bliksem hard inslaat in jou huis en je staat onder de douche dan is het gebeurd met je of nu wel of geen bliksemafleiding hebt.

Achter de watermeter in uw huis moet een aarding worden gestoken net zoals je dat doet bij de elektriciteit in een huis

Daar de meeste huizen tegenwoordig op kunststof afvoer zitten gaat het geleidingsverhaal in huizen niet eens meer op. (vandaar dat men vaak aardingen slaat bij oudere huizen) Als de bliksem daadwerkelijk in je huis slaat en ook nog eens op een plaats waar je waterleiding te raken is loop je een risico. echter de kans dat hij in je huis slaat is als 0.00001% en als hij dan inslaat de kans dat hij via je waterleiding loopt is 0.0001 % en dan nog de kans dat je net op dat moment onder de douche staat??? MAW de kans dat je morgen tegen een nog levende dodo aanloopt is groter

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100